Alaposan letesztelték a legkisebb új iPhone aksiját

Tesztek   |   2022.02.03 - 08:28   |   Írta: L Ferenc   |   1499
03. feb Alaposan letesztelték a legkisebb új iPhone aksiját

Lássuk, hogyan teljesít a gyakorlatban az iPhone 13 mini akkumulátora.

A DxOMark sokáig csak digitális fényképezőgépek tesztelésével és rangsorolásával foglalkozott, aztán idővel elkezdett foglalkozni a mindent letaroló kamerás mobilokkal is. A tesztlabor időről időre új területek irányába nyit, így ma már nemcsak a telefonok kameráját hasonlítja össze egymással, hanem többek közt a kijelző kvalitása, a hangszórók minősége és az akkumulátor adottságai is rangsorolja a különböző delikvenseket. 

A DxoMark munkatársai nemrégiben az Apple által tavaly ősszel piacra dobott és általunk is alaposan letesztelt iPhone 13 mini aksiját vették górcső alá, és az almás logós készülék végül 62 pontos eredménnyel zárta a tesztet. Ez alapvetően nem rossz eredmény, de persze csak akkor, ha figyelembe vesszük, hogy milyen apró készülékhez van szerencsénk. 

A legkisebb és legolcsóbb iPhone az aktuális toplista negyvenhatodik helyén tanyázik, a prémium kategóriás készülékek közül pedig jelenleg a tizenharmadik helyet tudhatja magáénak. 

A 2406 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt iPhone 13 mini alig 45 pontot kapott "Autonomy" fronton, ezenkívül pedig töltés fronton is elég gyengén szerepelt, ebben a versenyszámban mindössze 72 pontot zsebelt be. A DxOMark mérései szerint 0-ról 80 százalékra 57 perc alatt lehet feltölteni a készüléket, a teljes töltéshez viszont nem kevesebb, mint 1 óra 54 percnyi idő szükséges. Hatékonyság fronton viszont kifejezetten jól teljesít a 13 mini, ebben a versenyszámban ugyanis 99 pontot sikerült bezsebelnie az 1 nap 17 órás üzemidejű telefonnak. 

A toplista élén az a 4300 mAh teleppel szerelt Oppo Reno6 5G tanyázik, melynek összpontszáma nem kevesebb, mint 96. Ez a kínai okostelefon egy töltéssel mintegy 2 nap és 9 óráig bírja, és hatékonyság fronton 101 pontot ért el a tesztben. Az Oppo újdonságra brillírozik gyorstöltés tekintetében, ugyanis 0-ról 80 százalékra alig 22 perc alatt fel lehet tölteni, egy komplett töltés pedig mindössze 35 perc alatt letudható. 

A DxOMark listáján cikkünk írásakor az Apple termékek közül nem meglepő módon az iPhone 13 Pro Max található a legelőkelőbb pozícióban, az almás csúcsmobil 89 ponttal a dobogó harmadik fokára állhat fel. A 4352 mAh kapacitású akkumulátoros versenyző 2 nap és 20 óráig bírja egy feltöltéssel, de sajnos igen lassan tölthető fel. A 0-80 százalékos procedúra 1 óra 1 percig tart, a komplett töltés szintideje pedig 2 óra és 11 perc, ami 2022-ben már kritikán alulian lassúnak mondható. És ugyebár közismert tény, hogy az iPhone-ok mellé egy ideje már nem csomagolnak töltőfejet, hanem csak töltőkábelt. 

A 3687 mAh-s teleppel szerelt előző évi iPhone 12 Pro Max 78 ponttal a toplista huszadik helyét foglalja el, a 3095 mAh-s aksis iPhone 13 Pro a huszonnegyedik 76 ponttal, a 3227 mAh-s teleppel felvértezett iPhone 13 pedig a maga 74 pontos eredményével jelenleg a huszonnyolcadik helyen található. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése