Alapos teszten a csúcs iPhone hangrendszere

Tesztek   |   2021.01.05 - 09:10   |   Írta: L Ferenc   |   893
05. jan Alapos teszten a csúcs iPhone hangrendszere

Lássuk, hogyan teljesít a gyakorlatban a 12 Pro Max audio fronton!

A DxOMark egy 2008-ban indított független tesztoldal, melynek francia munkatársai a kezdetekben digitális fényképezőgépek képminőség vizsgálatával foglalkoztak. A kamerás mobilok térnyerését követően aztán a DxOMark az okostelefonok képminőség tesztelését is felvette a repertoárjába, és egy ideje már szelfikamerás, kijelző-, illetve audioteszteket is találhatunk a cég weboldalán.

A DxOMark nemrégiben az Apple közelmúltban piacra dobott aktuális nagyágyújának, az iPhone 12 Pro Maxnek is letesztelte a hangrendszerét. Az almás logós csúcsmobil 74 pontot zsebelt be, ami a képzeletbeli dobogó harmadik fokához volt elegendő. A készülék lejátszás fronton 74 pontot kapott, hangfelvétel tekintetében pedig 72 pontot tudhat magáénak.

A DxOMark audio toplistáját jelenleg a Xiaomi Mi 10 Pro uralja, mely nem kevesebb, mint 76 pontot ért el a minden részletre kiterjedő hangzástesztekben. Az ezüstérem a holtversenyben 75-75 pontos eredményt elért Huawei Mate 20 X-nek, illetve az Asus ROG Phone 3-nak jár.

Az iPhone 12 Pro Maxhez hasonlóan 74 pontot tudhat magáénak az Oppo Find X2 Pro, illetve az Apple 2018-ban kijött csúcsmobilja, az iPhone XS Max. Az Apple aktuális termékkínálatának szerves részét képező iPhone 12 73 pontot ért el a DxOMark tesztjében, majd pedig a 71-71 pontos iPhone 11 Pro Max és iPhone 11 következik a sorban. A 2020 tavaszán debütált új iPhone SE audioteljesítményét 70 pontra értékelték a tesztelők.

Érdekesség, hogy a Samsung jelenlegi legdrágább és legnagyobb tudású okostelefonja, a Galaxy Note20 Ultra mindössze 68 pontos eredményt produkált, a Galaxy S20+-nak pedig be kellett érnie 66 ponttal. 

Kamera vonatkozásban a DxOMark toplistáján jelenleg ötödik az iPhone 12 Pro Max, mely szelfikamera, illetve kijelző képminőség tekintetében a nyolcadik, illetve második helyet tudhatja magáénak.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése