A 2 éves iPhone is veri kamerában a legújabb méregdrága Samsungot

Tesztek   |   2020.05.06 - 11:58   |   Írta: L Ferenc   |   2120
06. máj A 2 éves iPhone is veri kamerában a legújabb méregdrága Samsungot

A dél-koreai gyártó trendi szétnyitható készüléke nem túl erős képalkotásban.

A Samsung idén februárban leplezte le legfrissebb flexibilis kijelzős okostelefonját, az egy évvel korábban debütált Galaxy Foldtól eltérően nem hosszában, hanem széltében alakváltó Galaxy Z Flipet. Utóbbi készülék képalkotás fronton egy picit el lett hanyagolva, hiszen hiába az igen magas ár, az 535 ezer forintos Z Flipben nyoma sincs a gyártó S20 Ultra mobiljában lévő 108 megapixeles főkamerának és a többi új kamerás fejlesztésnek. 

A Z Flip f1,8-as fényerejű, 27 milliméteres fókusztávolságú, Dual Pixel autofókuszú és optikai képstabilizátoros főkamerájával 12 megapixeles felvételek készíthetők, csakúgy, mint az f2,2-es fényerejű és 12 milliméteres gyújtótávolságú ultranagy-látószögű társával. A 26 milliméteres frontkamera f2,4-es fényerejű és 10 megapixeles felbontású.

A DxOMark legfrissebb tesztjéből kiderült, amit eddig is sejteni lehetett, vagyis, hogy a Z Flipet nem elsősorban a kamerái miatt fogják szeretni a vásárlók. A trendi szétnyitható készülék mindössze 105 pontot kapott, vagyis 1 ponttal kevesebbet, mint a még 2018-ban debütált Apple iPhone XS Max, a maga 12-12 megapixeles hátsó-, és 7 megapixeles frontkameráival. A Samsung újdonsága fotózás, illetve videózás fronton 109, illetve 96 pontot zsebelt be, szemben az iPhone XS Max ugyanezen versenyszámokban elért 110, illetve 96 pontos eredményével. 

A DxOMark aktuális toplistájának az élén a nemrégiben piacra dobott Leica kamerás és 395 ezer forintos Huawei P40 Pro található, mely kínai készülék nem kevesebb, mint 128 pontot szerzett. A Samsung legjobb kamerás készüléke jelenleg a 485 ezer forintos listaárú Galaxy S20 Ultra, mely a maga 122 pontjával a hetedik a listán. Az Apple kínálatából jelenleg a 440 ezer forintos alapárú iPhone 11 Pro Max készíti a legjobb fotókat és videókat: a 117 pontos almás készülék a DxOMark toplistáján a tizedik. 

A fentebb említett iPhone XS Max, illetve Galaxy Z Flip a huszonhatodik és huszonhetedik az aktuális toplistán.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése