Videózásban az iPhone 11 Pro a nyerő

Tesztek   |   2019.11.29 - 18:58   |   Írta: H.A   |   3769
29. nov Videózásban az iPhone 11 Pro a nyerő

A DXOMark végre megcsinálta a nagy kamera összehasonlítást

Az év végéhez közelítve kijelenthetjük, hogy idén már elfogyott az okostelefon-gyártók összes puskapora. Piacon minden 2019-es flagship, az iparág pedig már a jövő évre készül. Miközben folyamatosan vadásszuk a pletykákat, hogy mik is érkeznek majd 2020-ban, érdemes visszatekinteni az idei évre, hiszen az ünnepekkor még ezekből a mobilokból válogatunk. Akinek pedig fontos a jó kamera, az éppen jó helyen jár, hiszen a DXOMark 5 pontban összefoglalta az idei legjobb okosmobilos kamerákat.

A legjobb kamerarendszer

Gyakran kapod elő egy-egy fotóra vagy videóra a mobilod? A lehető legkonstansabb, legmegbízhatóbb megoldást keresed? Akkor a szakoldal szerint a Huawei Mate 30 Pro lesz a megfelelő választás, hiszen a tesztjük során úgy ítélték, hogy ha minden kamera képességét veszik, akkor a Huawei zászlóshajója viszi a prímet. Ettől a mobiltól ugyanis szép eredményt kapsz nappal és sötétben is, zoommal vagy zoom nélkül, fénykép és videó formájában is. Kell ennél több?

A DXOMark szerint érdemes átgondolni az iPhone 11 Pro Maxot is, hiszen bár az almás mobil fotózási képességei valamelyest elmaradnak a Huawei-étől, az elképesztő videófelvételek képesek kompenzálni mindezt az összesítettben.

Videó

Ahogyan az az összesített kategóriában is elhangzott, az iPhone 11 Pro Max a legjobb választás, ha profi videókra vágyunk. Az idei legjobb iPhone ugyanis azon kevés mobilok között van, amelyekkel HDR videók is készíthetők, kiváló kontraszttal, lenyűgöző színekkel és részletességgel. Nem hiába választják ezt a mobilt gyakran a vloggerek, videósok és újságírók.

Telefotó

Akármennyire is közelítenek az okosmobilos kamerák a profi fényképezők szintjéhez, a telefotó az a terület, ahol még mindig rengeteget kell fejlesztenie az iparág nagyjainak. Ezen a fronton nagyobb a különbség a középkategória és a legjobbak között, a DXOMark szerint a 108 MP-es Xiaomi Mi CC9 Premium Edition pedig egyszerűen agyonveri a konkurenseket. Az öt hátlapi kamerából kettő gondoskodik a közelítésről, így 2x-től 5x zoomig kiváló képeket készít a csúcs-Xiaomi. Ha gyakran fényképezünk távolra, akkor ez lehet a legjobb választás.

A DXOMark szerint ahol nem elérhető a Xiaomi ajánlata, ott a Huawei P30 Prót érdemes választani, ha a legjobb telefotós mobilt keressük, hiszen ez marad el a legkevésbé az Mi CC9-től.

Széles látószög

Ha a telefonos portfóliód szerves részét képzik a széles tájképek, illetve a csoportképek, akkor valószínűleg a legjobb ultraszéles-látószögű kamerával felszerelt mobilt keresed, ez pedig a Samsung Galaxy Note 10+ 5G. Az iparág egyik legszélesebb látószöge sokat nyom a latba, emellett pedig részletességben sem marad el a többiektől a Note 10+. Ráadásul mind kinti napfényben, mind benti, gyengébb fényviszonyok között is jó eredményeket ér el a Samsung ultrawide kamerája.

Amennyiben a Samsung nem opció, ebben a kategóriában is az iPhone 11 Pro Maxot érdemes átgondolni, hiszen minőségben nagyon hasonló a két mobil, ám az Apple kamerája nem fed le olyan széles látóteret, mint a koreaiaké.

Éjszakai fotók

A mobilos éjszakai fotók az elmúlt néhány évben rendkívül fontosak lettek a fogyasztók számára, a gyártók között pedig nagyon komoly verseny alakult ki ezen a területen. A dedikált éjjeli módokkal kiváló fotók készíthetők, de szeretnénk, ha a pillanatokat is egyből jó minőségben kaphatnánk el. Ehhez pedig nem elég egy jó szoftver, hanem kimagaslóan jó szenzorokra van szükség.

Ebben évről-évre kiemelkedően jól szerepelnek a Huawei modelljei, és az idei évben is a gyártó egyik flagshipje viszi az első helyet. A DXOMark szerint éjjel a Mate 30 Pro teljesít a legjobban, de ha nem az android-szolgáltatások nélküli Huawei-re vágyunk, akkor kiváló választás lehet a P30 Pro is.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése