Friss AirPods szoftver érkezett

Tech Hírek   |   2023.12.20 - 09:10   |   Írta: L Ferenc   |   22063
20. dec Friss AirPods szoftver érkezett

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen változásokat hozott az új firmware.

Az Apple bejelentette, hogy mostantól elérhető egy vezérlőszoftver a harmadik generációs AirPods vezeték nélküli fülhallgatóhoz. A szeptemberben érkezett eddigi legfrissebb, 6A300-as firmware-t váltó új szoftver verziószáma 6A317. 

A legfrissebb AirPods 3 szoftverről egyelőre csak annyit árult el a gyártó, hogy hibákat javít és egyéb fejlesztéseket vonultat fel, azt viszont nem tudni, hogy ez pontosan mit takar. Ahogy az lenni szokott, az Apple továbbra sem biztosít manuális frissítési lehetőséget a TWS füleseihez, vagyis nincs olyan, hogy sziplán csekkoljuk a verziószámot és rányomunk a frissítésre.

Az AirPods 3 legújabb firmware-ét az iOS-t vagy egyéb Apple szoftvert futtató készülékek segítségével OTA (Over The Air) módon automatikusan lehet begyűjteni. Ezt a legegyszerűbb úgy kikényszeríteni, hogy a kis füleseket behelyezzük a töltőtokba, amit aztán töltőre csatlakoztatunk, és ezt követően hosszabb-rövid idő alatt automatikusan végbemegy a frissítés. 

Az AirPods 3 új szoftvere egy héttel azt követően látott napvilágot, hogy az Apple kiadott egy 6A307-as béta firmware-t az AirPods Próhoz, az AirPods 2-höz, az AirPods 3-hoz, illetve az AirPods Maxhez. Az Apple füllhallgatóihoz jelenleg a követketők a legfrissebb hivatalos szoftverek: AirPods - 6.8.8, AirPods 2 - 6A300, AirPods 3 - 6A317, AirPods Pro - 6A300, AirPods Pro 2 - 6B34, AirPods Max - 6A300. 

Az Apple 2024-ben várhatóan két új TWS termékkel fog előrukkolni, ez a két új AirPods a közelmúltban debütált USB-C csatlakozó aljzatos AirPods 2 Pro alá fog érkezni a termékskálában. Állítólag mindkét újdonságot negyedik generációs AirPods néven kívánja értékesíteni az amerikai gyártó, és kialakításukat tekintve az AirPods 3-hoz lesznek hasonlóak, de annál kicsit kisebbek lesznek. 

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért jön kétféle verzió a vadonatúj AirPods 4-ből? Nos, erre vélhetően az lehet a válasz, hogy míg az olcsóbb változatban nem lesz aktív zajszűrés, addig a drágább modellben nagyon is lesz. Mint ismeretes, eddig csak és kizárólag a legdrágább Pro modellekben volt aktív zajszűrés. 

Az Apple állítólag elégedetlen az AirPods 3 eladási mutatóival, mely termék azért nem túl kelendő, mert a vásárlók túlnyomó többsége inkább az olcsóbb AirPods 2-nek szavaz bizalmat. A 2024-ben érkező kétféle AirPods 4 a jelenlegi AirPods 2-t és az AirPods 3-at váltja majd a termékkínálatban, és közös vonásuk lesz a Lightning portot váltó USB-C csatlakozó aljzat. 

Jövőre egyértelműen az USB-C csatlakozós AirPods Pro 2 marad az Apple csúcskategóriás TWS terméke, mely cserélhető gumiharangos modell a drágább AirPods 4-nél jobb zajszűrést vonultat fel. Az AirPods Pro 3 várhatóan 2025-ben érkezik majd, egyelőre azonban semmi konkrétumot sem lehet tudni róla. 

Az AirPods 2 jelenleg 63 ezer forintba kerül itthon, az AirPods 3-at 83-88 ezer forintos áron jegyzik, az USB-C csatlakozó aljzatos legújabb AirPods 2 Próért pedig 115 ezer forintot kérnek el. A csúcskategóriás AirPods Max fejhallgató magyarországi hivatalos listaára 240 ezer forint.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése