Drágák az iPhone-ok, de a legújabb Samsungok sem olcsók

Tech Hírek   |   2023.07.28 - 13:30   |   Írta: L Ferenc   |   17323
28. júl Drágák az iPhone-ok, de a legújabb Samsungok sem olcsók

A dél-koreai gyártó legfrissebb csúcsmobilja közel 1 millió forintba kerül.

Az Apple kínálatában jelenleg az 1 TB-os flashmemóriával szerelt iPhone 14 Pro Max a legdrágább okostelefon a maga 930 ezer forintos hivatalos listaárával, melynek még a 128 GB-os legolcsóbb verziójáért is minimum 630 ezer forintot kell fizetnünk. De persze vásárlás előtt érdemes körbenézni a Használtalma kínálatában is. 

Ne gondoljuk azonban, hogy a nagy ellenlábas Samsung termékkínálatának csúcsán ennél jelentősen olcsóbb készülékek találhatók. Itt van például a napokban leleplezett Galaxy Z Fold5, melynek 1 TB-os belsőmemóriás abszolút csúcsverzióját 910 ezer forint ellenében vihetjük haza. Sovány vigasz, hogy a 256 GB-os belépőszintű modell "csak" 770 ezer forintba kerül.

Megjegyzendő, hogy a Galaxy Z Fold5 egy minden hájjal megkent sokadik generációs flexibilis kijelzős szétnyitható készülék, melyhez hasonlóval továbbra is adós az Apple. És nem kérdés, hogy ha sokak örömére végre napvilágot lát az első almás logós hajlékony kijelzős készülék, az bizony drága lesz, nagy valószínűséggel ez az Apple telefon lépi majd át először az 1 millió forintos lélektani határt.

Az említett Samsung csúcsmobil kompakt kistestvére, a Galaxy Z Flip5 490 ezer forinton nyit 256 GB memóriával, a dupla ennyi memóriával felvértezett csúcskivitelért pedig 540 ezer forintot kérnek el.

A koreai gyártó legújabb csúcskategóriás tablete, a nem kevesebb, mint 14,6 colos kijelzővel felvértezett Galaxy Tab S9 Ultra 1 TB-os 5G kivitele 775 ezer forintot kóstál. A 12,9 colos Apple iPad Pro szintén 1 TB-os verziója még sokkal drágább, konkrétan 1,07 millió forintba kerül, a 2 TB-os non-plus-ultra változatot pedig 1,3 millió forintos hivatalos listaáron jegyzik. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése