Újabb videóval hecceli az almás tábort a Samsung

Tech Hírek   |   2022.11.07 - 08:24   |   Írta: L Ferenc   |   5653
07. nov Újabb videóval hecceli az almás tábort a Samsung

Minek várni a hajlékony kijelzős mobilokra, ha azok akár már most is beszerezhetők?

A Samsung és a Huawei már 2019-ben piacra dobta első flexibilis kijelzős szétnyitható okostelefonjait és azóta számos további gyártó is előrukkolt hasonló készülékekkel. Az Apple viszont egyelőre még nem mutatta be első ilyen telefonját, ami miatt sokan kritizálják is a kis túlzással élve a világ összes készpénzén csücsülő és magát a leginnovatívabb mobilgyártók közé soroló amerikai céget.

Egy kis hecckampányért a nagy rivális Samsungnak sem kell a szomszédba mennie, mint ahogy azt a legnagyobb mobilgyártóként jegyzett dél-koreai vállalat legújabb reklámfilmje is bizonyítja. 

Időről időre felröppennek olyan pletykák, melyek szerint az Apple a közeljövőben piacra fogja dobni első szétnyitható okostelefonját, erre azonban mind a mai napig nem került sor. És nagyon úgy néz ki, hogy egy darabig nem is fog változni a helyzet e tekintetben, ugyanis a kijelzőkre szakosodott piaci elemező, Ross Young úgy tudja, hogy az első flexibilis iPhone leghamarabb 2024-ben, vagyis az 16-os normál iPhone széria mellett mutatkozhat majd be, és a Samsung vezetői is azzal számolnak, hogy e tekintetben csak két év múlva teheti meg az első lépést az Apple. 

Egy biztos, az Apple-nél már jó ideje zajlik a hajlékony kijelzős mobilok fejlesztése. 2020 őszén arról szóltak a híradások, hogy az Apple flexibilis kijelző prototípusokat rendelt a Samsungtól, aztán pedig arról is hallani lehetett, hogy hasonló képernyőket szállított az Apple-nek az LG Display is.

A tűzhöz mindig nagyon közeli másik piaci elemző, Ming-Chi Kuo tavaly tavasszal arról számolt be, hogy az Apple-nél javában folyik az első hajlítható okostelefon fejlesztése, és amennyiben minden jól megy, akkor várhatóan 2023-ban kerül majd forgalomba ez a várhatóan 8 colos képátlójú belső kijelzőt felvonultató újdonság. De simán benne van a pakliban, hogy a piaci debütálásra egészen 2025-ig várnunk kell.  

A Samsung legolcsóbb flexibilis kialakítású okostelefonja, a nyár végén debütált Galaxy Flip4 magyarországi alapára 480 ezer forint, a több memóriával felvéretezett kivitel pedig kereken 500 ezer forintba kerül. A jelentősen nagyobb méretű és szélesebb szolgáltatási körű Galaxy Z Fold4 minimum 780 ezer forintot kóstál, az 1 TB-os csúcsmodell árcéduláján pedig 945 ezer forintos összeg szerepel. Viszonyításképp, az Apple aktuális kínálatának csúcsmodellje, a 6,7 colos normál képernyős iPhone 14 Pro Max legdrágább verziója 930 ezer forintot kóstál. 

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése