Ez most a magyarországi mobil erősorrend

Tech Hírek   |   2022.05.10 - 13:26   |   Írta: L Ferenc   |   851
10. máj Ez most a magyarországi mobil erősorrend

Vázoljuk, hogy a hazai piacon jelenleg milyen erőviszonyok uralkodnak.

A Canalys piackutató cég legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy Magyarországon az idei esztendő első negyedévében a korábbiakhoz hasonlóan a Samsung volt a legnagyobb részesedéssel rendelkező okostelefon gyártó. A dél-koreai vállalat az idei év első három hónapjában egy 48 százalékos szeletet hasított ki magának a magyarországi mobiltortából. 

Ez elsőre ugyan jól hangzik, azonban gyorsan hozzá kell tennünk, hogy éves szinten 16 százalékos visszaesésről tesz tanúbizonyságot. A Samsung legutóbb az év elején rukkolt elő csúcsmobilokkal, a Galaxy S22-vel, a Galaxy S22+-szal és a Galaxy S22 Ultrával. 

A képzeletbeli dobogó második fokára a korábbiakhoz hasonlóan a Xiaomi állhat fel, mely kínai vállalat 45 százalékkal tudta növelni a forgalmát, és ily módon jelenleg mintegy 21 százalékos piacrészt tudhat magának. A Xiaomi márciusban dobta piacra új felsőkategóriás telefonjait, a Xiaomi 12X-et, Xiaomi 12-t és a Xiaomi 12 Prót. 

A bronzérem a 12 százalékos növekedést produkált Apple-nek jár, mely új csúcsmobilokkal legutóbb tavaly ősszel előrukkolt amerikai vállalat jelenleg körülbelül 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik. 

A legnagyobb meglepetést az Oppo jelenti, mely BBK (OnePlus, Vivo, Realme) konzorciumhoz tartozó vállalat brutális, 1395 százalékos növekedést tudott elérni, igaz egyelőre még így is csak 3 százalékos piacrésszel bír. Hasonló piaci részesedést tudhat magáénak a TCL is, ez a kínai gyártó az elmúlt időszakban 18 százalékkal tudott javítani az eladásain. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése