Horror áron kelt el a világ első USB-C-s iPhone-ja

Tech Hírek   |   2021.11.15 - 08:22   |   Írta: L Ferenc   |   1304
15. nov Horror áron kelt el a világ első USB-C-s iPhone-ja

A vásárló teljesen biztos lehet abban, hogy az övéhez hasoló mobillal nem minden sarkon jönnek majd szembe.

Az almás okostelefonokat a közelmúltban rengeteg kritika érte azzal kapcsolatban, hogy még mindig a jó öreg Lightning csatlakozó található rajtuk, és nem az az USB-C aljzat, mellyel minden androidos készüléken találkozhatunk. Akadt azonban egy fejlesztő, aki a sopánkodás helyett inkább cselekedett és nemrégiben elkészítette a világ első USB-C portos iPhone-ját. 

A robotikát tanuló Ken Pillonel nem tett mást, mint fogott egy iPhone X-et és némi mérnöki leleményességgel USB-C-re cserélte annak Lightning csatlakozó aljzatát. Emberünk úgy döntött, hogy a semmi máshoz nem hasonlítható élményt nem tartja meg magának, hanem inkább pénzt csinál ötletéből, így meghirdetette az eBay-en a telefont.

A világ első USB-C-s iPhone-jaként eladásra kínált készülékre sokáig 85000 dollár volt a legmagasabb licit, majd pedig a végső ár 86001 dollár lett. Ez átszámítva nem kevesebb, mint 27,5 millió forint. Ebből az összegből egy jól felszerelt felsőkategóriás autót is lehetne vásárolni, arról nem is beszélve, hogy ennyi pénzből akár 40 darab fullextrás, 1 TB-os iPhone 13 Pro Max is kijönne. Ha pedig a legolcsóbb új iPhone-t nézzük, akkor 27,5 millió forintból 93 darab 128 GB-os iPhone 13 minit lehetne vásárolni.

A különleges iPhone-ra egyébként egy 1 millió dolláros, vagyis mintegy 320 millió forintos ajánlat is érkezett, ezt azonban komolytalansága miatt gyorsan törölték. Az eladó azzal a feltétellel vált meg a telefontól, hogy annak vásárlója nem állítja vissza, nem frissíti és nem törli a készüléket, nem nyitja fel annak borítását és nem használja azt normál telefonként napi szinten. A dobozban egy 64 GB kapacitású fekete színű iPhone X található tartozékok nélkül.

Az iPhone X-et 2017 szeptemberében mutatták be. A telefon előlapját egy 5,8 colos képátlójú OLED érintőkijelző uralja, ezenkívül pedig említést érdemel többek közt az A11 Bionic chipset, a 3 GB RAM, a 64-256 GB flashmemória, a két darab 12 megapixeles hátoldali kamera, a 7 megapixeles szelfikamera, illetve a 2716 mAh kapacitású akkumulátor.

Bár az Apple a közelmúltban több termékét is USB-C csatlakozó aljzattal ellátva dobta piacra, az okostelefonjai esetében még mindig kitart az ódivatú Lightning mellett. Nem tudni, hogy a nem túl nagy adatátviteli sebességre képes Lightningot mikor váltja majd az USB-C, elképzelhető, hogy ezt jövőre, az iPhone 14 termékcsalád esetében lépi majd meg az Apple. Erre többek közt az Európai Unió is ösztönözheti az amerikai gyártót, egy tervezet szerint ugyanis hamarosan már csak olyan új okostelefonokat lehet majd forgalomba hozni, melyen USB-C aljzat található. 

Jó ideje arról is pletykálnak, hogy az Apple azt tervezi, hogy hardveres csatlakozó aljzat nélküli okostelefonokat dob piacra. Nem tudni, hogy ebből mikor lehet valóság, illetve könnyen kikövetkeztethető, hogy ezeket a mobilokat már csak és kizárólag vezeték nélküli módon lehet majd tölteni, illetve a rajtuk lévő adatokat is csak valamilyen wireless megoldás révén lehet majd lemásolni.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése