Felrobbant iPhone miatt perelik az Apple-t

Tech Hírek   |   2021.05.07 - 08:57   |   Írta: L Ferenc   |   1450
07. máj Felrobbant iPhone miatt perelik az Apple-t

A megsérült férfi állítása szerint tartós egészségkárosodást szenvedett.

Egy texasi férfi, Robert Franklin 2018-ban egy iPhone 6-ot vásárolt magának és emberünk nagy megelégedéssel használta az okostelefonját egészen 2019. augusztus 15-ig. Ezen a napon zenehallgatás közben Franklin arra lett figyelmes, hogy kedvenc zenéi ugrálni kezdtek. 

A férfi odament a telefonjához, felemelte azt, hogy megnézze mi lehet az akadozó zenelejátszás oka, amikor a készülék hirtelen felrobbant, tüzet okozott, megsértette a szemeit és ennek hatására Franklin a padlóra esett. Ennek következtében a csuklója is megsérült, és elmondása szerint a szeme és a csuklója is mind a mai napig fáj.

Nem tudni miért, mindenesetre Franklin csak most perelte be az Apple-t. A felperes meglátása szerint a robbanást az iPhone 6 akkumulátora okozta: a készülék telepe olyan meghibásodással rendelkezett, melynek következtében a telefon túlhevült, ez pedig robbanást és tüzet okozott.

Az Apple 2014 szeptemberében mutatta be az iPhone 6-ot, vagyis egy elég régi modellről van szó, és nem tudni, hogy a felrobbant készülék akkumulátora milyen használtsági állapotban volt a piacra kerülés után 5 esztendővel. Emlékeztetőül, a 4,7 colos képátlójú IPS LCD érintőkijelzővel és A8-as chippel szerelt iPhone 6 hátoldalán egy 8 megapixeles, előlapján pedig egy 1,2 megapixeles kamera található, energiaellátásáról pedig egy 1810 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése