Új rekordot állíthat be az iPhone 12 termékcsalád

Tech Hírek   |   2021.04.09 - 08:53   |   Írta: L Ferenc   |   786
09. ápr Új rekordot állíthat be az iPhone 12 termékcsalád

Az Apple aktuális okostelefonjai világszerte kiváló eladási mutatókat produkálnak.

Az Apple tavaly októberben mutatta be legfrissebb smartphone-jait, a szuperkompakt formában nagy tudást felvonultató iPhone 12 minit, a kicsit nagyobb iPhone 12-t, a profi kamerás iPhone 12 Prót és a mindent bele kategóriás hatalmas iPhone 12 Pro Maxet. Az újdonságok világszerte igen jól fogynak, olyannyira, hogy az Apple hamarosan rekordmagas eladásokról számolhat be. 

Dan Ives, a Wedbush elemzője azzal számol, hogy a szeptemberben záruló 2021-es üzleti évben az Apple várhatóan több mint 240 millió okostelefont fog eladni. Sőt, amennyiben minden jól megy, a 250 milliós eladási mennyiség is benne lehet a pakliban. 

Így, vagy úgy, az Apple várhatóan új rekorddal zárja majd az aktuális üzleti évét. Eddig a 2015-ös volt az amerikai vállalat ilyen szempontból legjobb üzleti éve, amikor is nem kevesebb, mint 231 millió új iPhone talált gazdára világszerte, köszönhetően az akkori iPhone 6 és az iPhone 6 Plus sikerének. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem minden elemző annyira optimista, mint Ives, mindenesetre a Wall Streeten dolgozó szakértők által előrejelzett 220 milliós eladási darabszám sem mondható rossznak. 

Az új iPhone-ok sikere egyrészt a sokak által várva várt 5G-nek köszönhető, illetve annak, hogy mostanság rengeteg régi iPhone-felhasználó gondolkodik készülékcserén. Ives azzal számol, hogy a közeljövőben nem kevesebb, mint 350 millió jelenlegi iPhone-használó vásárol majd új mobiltelefont. És ugyebár az iPhone-használók túlnyomó többsége ismét iPhone-t szokott vásárolni, ahelyett, hogy esetleg valamilyen androidos mobilra csapna le.

Szakértők szerint az iPhone eladási mutatói várhatóan hosszabb távon is jól alakulnak majd. A következő üzleti év ugyancsak rekordeladásokat hozhat, köszönhetően az előreláthatólag idén szeptemberben debütáló iPhone 13 termékcsalád tagjainak. 

Az iPhone 13 mini, az iPhone 13, az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max közös vonásának ígérkezik a jelenleginél végre jelentősen kisebb notch, illetve a minden korábbinál nagyobb teljesítményt relatíve szerény fogyasztással kombináló A15 Bionic chipkészlet. Ezenkívül kijelzőbe integrált ujjlenyomat-szenzorról, 120 Hz-es frissítésű újgenerációs OLED panelről, illetve továbbfejlesztett kamerákról is pletykálnak.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése