Videóban ekézi a Microsoft az Apple-t

Tech Hírek   |   2021.04.06 - 09:55   |   Írta: L Ferenc   |   257
06. ápr Videóban ekézi a Microsoft az Apple-t

A redmondiak szerint az ő hasonló kategóriás termékük sokkal jobb az iPad Prónál.

A legtöbb gyártó úgy gondolja, hogy nem illik reklámokban más cégek termékeivel direkt módon összehasonlítani a saját portékájukat. A Microsoftot viszont más fából faragták, elég csak arra az idén év elején készített reklámra gondolni, melyet kifejezetten arra hegyeztek ki, hogy a vállalat Surface Pro 7 modellje mennyivel jobb, mint az Apple MacBoo Pro.

A redmondi mamutcég a jelek szerint továbbra sem kíván változtatni ezen stratégiáján, megérkezett ugyanis a legújabb Microsoft videó, mely arra fókuszál, hogy a Surface Pro 7 mennyivel jobb választás, mint egy iPad Pro.

A reklámból kiderül, hogy milyen praktikus a Microsoft készülékének beépített állványa, ezzel szemben az Apple kütyüje képtelen megállni a saját lábán. Megtudhatjuk továbbá, hogy milyen egyszerűen csatlakoztatható a Surface Pro 7-re a Surface Type Cover nevezetű hardveres billentyűzet, mely sokkal könnyebb az iPad Pro klaviatúrájánál.

A Microsoft azt sem hagyja szó nélkül, hogy míg a Surface Pro 7-en többféle csatlakozó aljzat is található, addig az iPad Pró felhasználóknak be kell érniük egyetlen USB-C porttal. A Microsoft szerint míg az iPad Pro csak egy táblagép, addig a Surface Pro 7 egy teljes értékű számítógép és egy tablet egyben. 

Végül a jelentős árkülönbségre is felhívja a figyelmet a reklám. Míg egy billentyűzetes tokkal felvértezett Microsoft Surface Pro 7 mindössze 880 dollárba (268 ezer forint) kerül, addig a hasonló kiegészítővel ellátott 12,9 colos Apple iPad Pro nem kevesebb, mint 1348 dollárt (411 ezer forint) kóstál. 

Nem tudni, hogy az Apple vezetőit mennyire érdeklik az ilyen és ehhez hasonló termékösszehasonlító reklámok. Az viszont tény, hogy az almás logós gyártó a jövőben sem kívánja összevonni az iPad és Mac termékcsaládokat, vagyis nem szeretne olyan termékekkel megjelenni a piacon, melyek egyfajta átmenetet képeznek a két vonulat között.

Magyarországon jelenleg legolcsóbban 325 ezer forint ellenében lehet új iPad Prónk, ennyibe kerül ugyanis a 11 colos kivitel 128 GB belsőmemóriás változata. A 256 GB-os, 512 GB-os, illetve 1 TB-os verziók rendre 365 ezer, 445 ezer, illetve 525 ezer forintba kerülnek. A 12,9 colos nagytestvér alapára 400 ezer forint, a több memóriát felvonultató kivitel pedig 440, 520, illetve 600 ezer forintot kóstál. 

A 12,3 colos kijelzős, Intel Core i5 processzoros és 128 GB-os Surface Pro 7 itthon mostanság 400 ezer forint magasságában nyit. Az ugyanekkora kijelzős, de már Intel Core i7 chipes, illetve 1 TB-os verzió árcéduláján 900 ezer forint körüli összeg olvasható. 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése