Fakulnak az iPhone 11 és iPhone 12 modellek

Tech Hírek   |   2021.03.16 - 14:37   |   Írta: ARPII   |   4500
16. márc Fakulnak az iPhone 11 és iPhone 12 modellek

Néhány készülék kezdi elveszíteni a színét.

Egy, a Svetapple.sk oldal által megosztott cikk szerint néhány iPhone 12 kezdi elveszíteni a színét az alumínium házon, ehhez pedig több képet is csatoltak, amin egy PRODUCT (RED) iPhone 12 látható. A készülék színe láthatóan halványabb az oldalán, ahol a fém keret található.

 

A piros iPhone 12 színe narancssárgára váltott a fő gomb feletti részen, látványos módon. Az oldal azt állítja, hogy a telefont egy átlátszó tokban használták, így a kézbefogás általi kopást ki lehet zárni, az viszont még nem tisztázott, hogy maga a tok nem játszott-e szerepet az elszíneződésben.

 

Azonban nem ez volt az első elszíneződött iPhone, ugyanis többször lehetett már hallani hasonló esetet iPhone 11-el és iPhone SE 2-vel kapcsolatban. A MacRumors egy olvasója például arról számolt be, hogy az iPhone 11 készüléke drámaian elvesztette a színét az oldalán, ez a telefon pedig szintén egy átlátszó tokban volt tartva. Ez a probléma leginkább a PRODUCT (RED) készülékeket érintette, azonban más színű iPhone-okkal is előfordult már hasonló korábban.

 

Néhányan úgy gondolják, hogy az átlátszó tok lehet a ludas, ami felerősítheti az UV sugarakat, ami a telefont éri. Azonban, ha ez lenne a helyzet, akkor sokkal több ilyen elszíneződött telefont látnánk az utcákon. Mások a tok anyagában keresik a hibát, ami talán egy kémiai reakció során feloldhatta a telefonon lévő festéket.

 

Természetesen ez nem egy világ méretű probléma, a legyártott eszközök számához képest elhanyagolható az a mennyiségű iPhone, ami elszíneződött, a jelenség azonban már az iPhone XR óta jelen van. Emellett az sem kizárt, hogy egy gyártási hibás termékkel van dolgunk, ami több millió legyártott telefon esetén bizony néha előfordul.

A Ti telefonotokkal fordult már elő hasonló, ha igen akkor pontosan mi? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése