Saját hazájában szúrt oda a Samsungnak az Apple

Tech Hírek   |   2020.09.14 - 09:36   |   Írta: L Ferenc   |   560
14. szept Saját hazájában szúrt oda a Samsungnak az Apple

Meglepő, hogy Dél-Koreában melyik a legkelendőbb okostelefon.

A Counterpoint Research piackutató cég legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az idei esztendő második negyedévében Dél-Koreában nem egy Samsung, hanem egy Apple gyártmányú okostelefonból adták el a legtöbbet. 

Ez pedig nem más, mint az idén tavasszal piacra dobott iPhone SE. Vagyis egy olyan kompakt és relatíve alacsony áron kínált Apple készülék, mely az igen koros iPhone 8-ra épül. És amelynek előlapját egy vaskos kávájú és mindössze 4,7 colos képátlójú LCD érintőkijelző uralja. 

Összehasonlításképp, a Samsung aktuális csúcskategóriás S-sorozatának legkisebb modellje, a Galaxy S20 egy 6,2 colos érintőképernyőt vonultat fel, a legkomolyabb Galaxy S20 Ultra és Galaxy Note20 Ultra telefonok pedig 6,9 colos kijelzővel rendelkeznek. Kamera-fronton is jelentős a különbség, hiszen míg az igen drága csúcs Samsungokban 108 megapixeles főkamera és több kiegészítő kamera is található, addig az olcsó iPhone SE hátlapján egyetlen 12 megapixeles kamera árválkodik. 

A Samsung hazájában tehát jött, látott és győzött a 2020-as új iPhone SE. És többek közt ennek is köszönhető, hogy az Apple 1 százalékponttal, 19 százalékra tudta növelni dél-koreai piaci részesedését. 

A Samsungot persze messze nem kell temetni, főleg a saját hazájában, ahol az első negyedévhez képest 3 százalékponttal tudta növelni a piacrészét, és ily módon jelenleg már a piaci torta 67 százalékát tudhatja magáénak. A gyártó Galaxy S modelljei jól fogynak, és érdekesség, hogy az eladási tízes toplistán öt készülék valamilyen elérhető árú Galaxy A készülék. 

Dél-Koreában egyre komolyabb érdeklődés mutatkozik az elérhető árú smartphone-ok iránt, olyannyira, hogy a 400 dollárnál olcsóbb készülékek teszik ki a teljes eladás 45 százalékát. Egy évvel korábban ez az arány még csak 33 százalékos volt.

Az ország okostelefon-piacának harmadik ereje a Samsung és az Apple után az LG. Ez az ugyancsak dél-koreai vállalat nehéz időkön megy keresztül mostanság, a piacrésze 3 százalékpontot csökkent és jelenleg mintegy 13 százalékra tehető. 

A második negyedévben 9 százalékkal több okostelefon fogyott Dél-Koreában, mint az előző negyedévben, de az előző esztendő hasonló időszakához képest még mindig 8 százalékos mínuszban van a koronavírus által megviselt iparág.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése