Továbbra is az Apple uralja az okosóra-piacot

Tech Hírek   |   2020.05.08 - 09:13   |   Írta: L Ferenc   |   912
08. máj Továbbra is az Apple uralja az okosóra-piacot

Az almás logós gyártó csuklón viselhető kütyüjei továbbra is igen népszerűek.

A Strategy Analytics piackutató cég legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az idei esztendő első negyedévében világszinten mintegy 13,7 millió okosórát adtak el, ami éves szinten 20,2 százalékos növekedést jelent. Összehasonlításképp, a tavalyi év hasonló időszakában még csak 11,4 millió smartwatch kategóriás termék talált gazdára globálisan.

Nem meglepetés, hogy továbbra is az Apple uralja a piacot. Az amerikai gyártó 2020 első három hónapjában 7,6 millió okosórát adott el, ami 22,6 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi 6,2 milliós mennyiséghez képest. 

A képzeletbeli dobogó második fokára a Samsung állhat fel. A dél-koreai székhelyű vállalat 1,9 millió okosóra eladásával zárt az idei év első negyedévét, ami 11,8 százalékos növekedésről tesz tanúságot a 2019 hasonló időszakában piacra dobott 1,7 millió termékhez képest.

A legnagyobb, mintegy 37,5 százalékos növekedést a Garmin érte el, mely cég egy év alatt 800 ezerről 1,1 millióra növelte eladásait. 

A Strategy Analytics adatai szerint az elmúlt 12 hónapban az Apple 54,4-ről 55,5 százalékra növelte a piaci részesedését. Ezzel szemben a Samsung piacrésze egy év alatt 14,9-ről 13,9 százalékra olvadt, míg a Garmin 7-ről 8 százalékra javított. 

Szakértők szerint a második negyedéves eladások a világszintű koronavírus-járvány nem alakulnak túl kedvezően, azonban az év második felében jó eséllyel ismét kiválóan teljesíthet majd a szektor. 

Az Apple öt éve dobta piacra első csuklón viselhető kütyüjét, a nemes egyszerűséggel Apple Watch névre keresztelt okosórát. A 2015 áprilisában debütált első szériát követően minden évben jöttek az újabb generációs kiadások, az amerikai vállalat legutóbb tavaly szeptemberben rukkolt elő ilyen termékkel, konkrétan a Series 5-tel.

Nyílt titok, hogy az Apple idén sem hagy minket új Apple Watch nélkül, és a vállalat munkatársai már jó ideje gőzerővel fejlesztik az Apple Watch Series 6-ot. A 2020-as kiadású Apple okosóra egyik fő újdonsága az előzetes híradások szerint a véroxigénszint mérésének lehetősége lesz, ami fontos szerepet játszhat a szív és az agy egészségének megőrzésében. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése