iOS 14 és watchOS 7 újdonságok - Gyerek mód és okosabb kulcskarika

Almás Pletykák   |   2020.04.04 - 06:57   |   Írta: H.A   |   288
04. ápr iOS 14 és watchOS 7 újdonságok - Gyerek mód és okosabb kulcskarika

A 9to5Mac-nél előző hónapban megkaparintották az iOS 14 egyik belső változatát és azóta szépen lassan szivárogtatják ki az újdonságokat. Lerántották már a leplet arról, hogy az Apple egy saját fejhallgatón dolgozik, hogy mire kell számítani az Apple Watch Series 6-tól, szót ejtettek az új iPadekről, az új Apple TV-ről és az AirTag-ről és természetesen az iOS 14 új funkcióiba is engedtek betekintést. Most az iOS kulcskarikájáról és a watchOS 7 gyerekbarát változtatásairól fedtek fel információkat.

Az Apple Watch a kezdetektől próbálja motiválni viselőjét arra, hogy aktívabb és egészségesebb életet éljen. Ennek egyik leghatékonyabb metódusa a Tevékenység alkalmazás három köre, amit minden nap érdemes bezárni.

Ezeket reprezentálják a körök:

  • piros: aktív testmozgással elégetett kalóriák (felhasználó által beállított céllal)
  • zöld: edzéssel töltött percek (bezáráshoz 30 perc kell)
  • kék: állva (vagy kerekesszékes felhasználóknál mozgással) töltött órák száma (bezáráshoz 12 óra kell)

Állítólag az Apple úgy gondolja, hogy a piros kör jelenlegi formájában nem feltétlenül motiválná a jóféle testmozgásra a gyerekeket, ezért gyerekek esetén a piros kört módosítanák.

Gyerek módban így a legkülső Tevékenység kör a mozgással töltött perceket számolná, ami például beállítható lenne 90 percre. Így arra motiválná a gyerekeket, hogy mozogjanak és ne gép előtt üljenek és nem arra, hogy kalóriákat égessenek el.

Az iCloud-kulcskarika már az OS X 10.9 Mavericks óta elérhető, és mostanra azért felel, hogy minden Apple eszközöd közt szinkronban tarthasd a bejelentkezésre használt felhasználóneveid és jelszavaid.

Az Apple megoldása jelenleg biztonságos, de közel se kínál olyan extra funkciókat, mint más jelszókezelők, mint például a 1Password. Ezen változtatni fog az iOS 14.

Ha minden igaz, a jövőben az iCloud-kulcskarika figyelmeztetni fog, ha több helyen is ugyanazt a jelszót használod, valamint kétfaktoros bejelentkezésnél is képes lenne eltárolni az időfüggő, egyszeri (OTP) jelszavakat.

Ilyen funkciókkal a 1Password és más jelszómenedzserek is rendelkeznek, azonban azok előfizetésesek, ezzel szemben az iCloud alapfunkciói továbbra is ingyenesek maradnak, így többen juthatnának ilyen kényelmi és biztonsági funkciókhoz az Apple-nek hála.

Te mit vársz a legjobban az iOS 14-től?

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek: 
Kommentek megjelenítése