Nagyon hamar itt lehet a kicsi és olcsó új iPhone

Almás Pletykák   |   2020.04.01 - 12:22   |   Írta: L Ferenc   |   2168
01. ápr Nagyon hamar itt lehet a kicsi és olcsó új iPhone

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, az Apple rövidesen leleplezi a sokak által várva várt új készüléket.

Az iPhone 6S és iPhone 6S Plus mellé 2016 márciusában egy újabb almás okostelefon érkezett. Ez volt a sokak által mind a mai napig hőn szeretett iPhone SE (Special Edition), ami elsősorban azért futott be igen komoly karriert, mert kompakt méretben nyújtotta mindazt, amit egy akkori felsőkategóriás okostelefon tudott. 

Az iPhone 5S-hez hasonló méretű készülék előlapját egy 4 colos képátlójú és 1136x640 pixeles felbontású IPS LCD érintőkijelző uralja. Ez ma már enyhén megmosolyogtató méret, hiszen az aktuális modern iPhone-okban már 5,8-6,5 colos panelek találhatók, az androidos táborban pedig nem ritkák a 6,7-6,8 colos csúcsmobilok sem.

Régóta pletykálnak arról, hogy az Apple folytatni kívánja az SE-sorozatot, vagyis, hogy hamarosan egy újabb kompakt méretű és elérhető árú új iPhone fog érkezni. Sokat lehetett olvasni arról, hogy az iPhone SE utódja a világszintű koronavírus-járvány miatt az eredetileg tervezettnél 1-2 hónappal később fog érkezni, mindenesetre most nagyon úgy tűnik, hogy már nem kell sokat várnunk a hivatalos bejelentésre.

A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy az újdonság minden valószínűség szerint április 15-én fog bemutatkozni, a forgalmazás pedig egy héttel később, várhatóan április 22-én kezdődik majd meg. Szinte teljesen biztosra vehető, hogy a készülék iPhone 9 néven mutatkozik be, vagyis az iPhone SE 2 elnevezésről szóló korábbi pletykákat nyugodtan el lehet felejteni.

Amennyiben hihetünk a legfrissebb pletykáknak, az iPhone 9 lényegében ugyanúgy fog kinézni, mint az iPhone 8, vagyis egyfajta időutazásra hív bennünket, visszafelé az időben. Az előlapon várakozások szerint egy 4,7 colos LG érintőpanel teljesít szolgálatot, maradnak a vastag kávák, és a kijelző alatt egy ujjlenyomat-szenzoros kapacitív gombra lehetünk figyelmesek. Könnyen elképzelhető, hogy a későbbiekben egy második iPhone 9 is érkezni fog, ebben várhatóan egy nagyobb, mintegy 5,5 colos kijelző fog landolni. 

A motorháztető alatt ugyanaz az Apple A13 chipset teljesít majd szolgálatot, mint az aktuális iPhone 11 sorozatban, a RAM kapacitása 3 GB lesz. A teljesítménnyel vélhetően nem lesznek problémák, arra viszont nem árt felkészülni, hogy 5G nem lesz az új kicsi iPhone-ban, a szupergyors mobilnet várhatóan csak az ősszel érkező új modellekben fog bemutatkozni. 

Egyelőre nem tudni, hogy milyen kamerák kerülnek az iPhone 9-be, de a kompakt méret miatt iPhone 11 Pro-szintű képalkotó megoldásokra nem igazán lehet számítani. Az árcédulán várhatóan mintegy 349-399 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 117-134 ezer forintos összeg lesz olvasható. Legalábbis az USA-ban, nálunk pedig értelemszerűen ennél magasabb összegre lehet számítani.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése