A Samsung mentheti meg az iPhone-okat Dél-Koreában

Tech Hírek   |   2018.09.11 - 15:40   |   Írta: SzavaRicsi   |   2182
11. szept A Samsung mentheti meg az iPhone-okat Dél-Koreában

A kormány megtiltaná bizonyos iPhone-ok importját, de a Samsung közbelép.

Veszélyben az iPhone X, 8 és 8 Plus helyzete Dél-Koreában, hiszen a Koreai Technológiai Intézet (KAIST) szabadalomsértéssel vádolja az Apple-t. A vita az úgynevezett FinFET technológiáról folyik, amelyet elvileg KAIST fejlesztett ki, de megtalálták az Apple mobilprocesszorjaiban. Az említett három iPhone, illetve négy iPad modell érintett az ügyben.

A hatóságok még nem döntöttek, de nagyon úgy fest, hogy végül a KAIST-nak kedveznek.  Amennyiben így történik, a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy megtiltják a szóban forgó eszközök importálását az országba.

Az már bizonyított, hogy az Apple alkalmazta a 3D tranzisztoros technológiát, így a végső kérdés csupán az, hogy a KAIST jogosan ítéli-e meg úgy, hogy ezzel megsértették egy szabadalmukat. Érdekes módon épp a Samsung segítheti ki a cupertinóiakat, aminek persze megvan a saját oka. Mégpedig az, hogy a koreai gyártó is használja ezt a technológiát.

A Samsung mindezek hatására megtámadta a KAIST szabadalmát, megkérdőjelezve, hogy jogosan tekintik-e sajátjuknak az említett technológiát. Ezzel úgy tűnik, hogy sikerült is kibújniuk a támadás alól, hiszen egyedül az amerikai techcég ellen indult per.

Az Apple most reménykedhet, hogy a Samsungnak sikerül bebizonyítania, hogy a KAIST jogtalanul ítéli a sajátjának a FinFET technológiát, ezzel megmentve az almás céget a kényes helyzettől.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése