Az Apple eltűntetné a billentyűzetet a laptopjairól?

Tech Hírek   |   2018.08.19 - 16:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   3773
19. aug Az Apple eltűntetné a billentyűzetet a laptopjairól?

Merész lépés lenne az Apple-től, ha búcsút intene a fizikai billentyűzetnek.

Talán kevés cég szabadalmait követi olyan árgus szemekkel a tech világ, mint az Apple-ét. Miért ne tenné. A cupertinói tech cég még mindig inkább diktálja, mint követi a divatot, ráadásul sokat elárul a jövőképükről az, hogy mit jegyeznek be a szabadalmi hivatalnál.

A TechPowerUp oldal által kiszúrt ötletük pedig ingoványos talajra merészkedik. A szabadalom ugyanis egy érintőkijelzővel váltaná ki a laptopok fizikai billentyűzetét. A virtuális klaviatúra alatt egy valamivel gyengébb felbontású kijelző igazítana el, mint a laptop fő megjelenítője, a kiosztást pedig az éppen használatos alkalmazás szabná meg. Így a TouchPad is szabadon mozgatható lenne, illetve nem csak billentyűk, de egyéb speciális gombok és csúszkák is jelenhetnének meg a betűk helyén. A hagyományos érzetről ezesetben is a Taptic modul gondoskodna, bár egy virtuális billentyűzet esetében kétséges, hogy be tudná-e csapni úgy az érzékeinket, mint az értinőpad esetében.

Az Apple évek óta dolgozik azon, hogy minél kevesebb helyet foglaljon a billentyűzet a MacBookokban. Ennek hatására készítették a pillangómechanizmusos billentyűzetüket is, amit nagyon megosztóan fogadtak a felhasználók. A szériahibáról pedig talán beszélnünk sem érdemes. A szabadalomba foglalt érintőképernyő még kisebb helyet rabolhatna a házból, így valamelyest logikus lépés lenne ez az almásoktól, de fontos megjegyezni, hogy más cégek is próbálkoztak már hasonló elgondolásokkal, de berobbanó sikert egyiknek sem sikerült aratnia.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése