Köröket verhetnek az androidos mobilokra az új iPhone-ok

Almás Pletykák   |   2018.08.14 - 18:20   |   Írta: SzavaRicsi   |   7157
14. aug Köröket verhetnek az androidos mobilokra az új iPhone-ok

Nem várt teljesítménnyel érkezhetnek idén az iPhone-ok.

Az Apple-től már rég megszokhattuk, hogy szinte nevetséges számokkal veri agyon a konkurenciát. Az iPhone-ok processzorai rendre kevesebb maggal és kisebb órajelekkel dolgoznak, mint az androidos csúcsmobilok chipjei, mégis rengetegszer került már előnybe az almás vállalat a benchmarkokban.

Így lehetséges, hogy a hatmagos iPhone X-et még mindig nem képes felülmúlni a Samsung legújabb Galaxy Note-jának nyolcmagos chipje. Persze a mobilprocesszorok valamivel furfangosabban épülnek fel, mint az asztaliak, hiszen előbbiben az ügyes energiafelhasználás miatt folyamatosan váltják egymást a kisebb és nagyobb teljesítményű egységek, de lényeg a lényeg, az Apple-nél mindig is taposták a papírformát.

Mindeközben amíg a most használatos A11 Bionic kezd veszíteni az előnyéből, az Apple nem tesz mást, mint előre menekül a konkurensektől. Egy újonnan kiszivárogtatott teszt alapján az A12-es rendszerchip nem is kevéssel szalad el a vetélytársaktól: akár húsz százalékot is erősödhetnek az idei iPhone-ok lapkái.

Az eredményekről egy GeekBench pontszám árulkodik, hiszen a hír szerint az A12-es többmagos teljesítményét 12 908 pontra értékelte a mértékadó tesztprogram. Viszonításképpen az A11 Bionic 10 174 pontot kapott, míg a Samsung Galaxy S9+ rendszerchipje 8670 pontos a listán.

Az A12 valós teljesítményéről hamarosan hivatalos adatokat is megkapjuk, hiszen az Apple már nem sokáig leplezi az idei iPhone-okat. Várhatóan már jövő hónapban bemutatkoznak a 2018-as modellek.

Forrás: AppleRider/HotHardvare

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése