Nem csak a processzorral van gond, az új MacBook Prók hangszórója sem az igazi

Hardver Hírek   |   2018.08.11 - 22:00   |   Írta: N Marcell   |   4001
11. aug Nem csak a processzorral van gond, az új MacBook Prók hangszórója sem az igazi

Recseg-ropog, pedig az Apple szerint a lehető legjobb hardver került a gépekbe.

Még mindig nincs vége a 2018-as MacBook Prók által keltett botrányhullámnak. Először a processzorok melegedtek túl, aminek köszönhetően a gépek akár lassabbak lehettek, mint az előző generációs kistestvéreik - a jókora felár mellett is. Bár az Apple sikeresen megoldotta a problémát egy szoftveres frissítéssel, a processzor-mizéria épp elég megrázkódtatás volt a tulajoknak ahhoz, hogy ne fűljön a foguk még egy hibához. Nos, az élet nem habostorta, ezt pedig a MacBook Pro tulajok érzik a legjobban.

Történt ugyanis, hogy néhány MacBook Pro hangszórója recsegni kezdett. A felhasználók YouTube-on, Redditen és az Apple fórumjain osztották meg a jelenséget, íme: 

 

 

A recsegés teljesen spontán módon szokott megjelenni, mind a 13, mind a 15 hüvelkyes modell esetében. Van, akinek iTunesos zenehallgatás közben, másnak a GarageBand használatakor, megint másnak YouTube videók megtekintése során jelentkezik. Néhányaknak akkor jön elő, mikor Windows-on dolgoznak BootCamp használatával. Ráadásul azt sem lehet belőni, hogy köthető-e a probléma bizonyos hangokhoz vagy frekvenciákhoz, így szinte lehetlen a pontos diagnózis felállítása. Sokan rádiós interferenciára, meghibásodott driverekre és a T2-es chipre gyanakodnak. 

Néhány évvel ezelőtt szinte ugyanez játszódótt le a 2016-os MacBook Prók beépített hangszóróival, főleg a BootCampes Windows használatakor. A recsegés nem egyszer olyan hangos volt, hogy visszafordíthatatlan károkat okozott a hangszóróban, ami ez után javításra vagy cserére szorult. Már csak ez hiányzik a MacBook Pro tulajok megtépázott idegrendszerének. 

Bár jóval kevesebben jártak most pórul, mint 2016-ban, a probléma valós, és fontos felhívni rá a figyelmet. Néhány felhasználó szerint a macOS Mojave bétája megoldotta a problémát, más szerint pedig az Apple mérnökei már dolgoznak a megoldáson. Az Apple nem adott ki hivatalos nyilatkozatot, a felkérések ellenére sem. 

Forrás: AppleRider / MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése