Fortnite 5K-ban az új 13”-os MacBook Próval? Lehetséges!

Tesztek   |   2018.07.25 - 14:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   3214
25. júl Fortnite 5K-ban az új 13”-os MacBook Próval? Lehetséges!

Az AppleInsider csapata letesztelte, hogy mire képes a BlackMagic legújabb eGPU-ja.

Ha számítógépes játékokról van szó, akkor nem a MacBook Pro az első, ami az eszünkbe jut. Pedig a processzorokkal már egyértelműen nincs probléma, inkább a grafikus kártyánál érzünk hiányt. Igazi Gamer laptop sosem lesz az Apple professzionális felhasználásra összerakott gépeiből, de a lehetőség manapság már megoldható, hogy élvezhető legyen egy-egy játék a szeretett laptopjainkon.

A megoldás az eGPU-kban rejlik, amelyből épp az új Pro szériával együtt mutatta be a legjobbját a BlackMagic. A külön a MacBook Prókhoz tervezett külső egységben egy Radeon Pro 580-as grafikus kártya dolgozik, aminek bizonyára nem lesz túl nagy falat a Fortnite.

 

 

De mindenek előtt lássuk, hogy mire képes önmagában a 2018-as 13 colos Touch Bar Macbook Pro. Ahogyan az a videón is jól látszik, a játék egyszerűen élvezhetetlen. Még izzadva is csak 14 képkockát tud kicsikarni magából a számítógép az alapvető beállításokon, a megjelenítője saját felbontásán. Ha ez nem lenne elég ahhoz, hogy feladjuk, időnként be-be akad a játék, hogy még akkor se lehessen esélyünk érvényesülni, ha véletlen képesek lennénk egyesülni a rendkívül kevés FPS-sel.

Közepes grafikai beállításokon valamivel jobb a helyzet: 30 képkocka, ami a moziban elég, de játékban még karcsú, ráadásul a játék még így is megakad néha. Egyszóval jobb, de még mindig élvezhetetlen.

Jöjjön a BlackMagic „csodadoboza”. Mivel ezt az eGPU-t arra találták ki, hogy ne a MacBook megjelenítőjére, hanem egy monitorra adja a képet, így külön kijelzőre van szükség. Az AppleInsider-nél nem aprózták el, és egyből szolgálatba állították az 5K-s LG Ultra Fine monitorjukat. Itt fontos kiemelni, hogy az 5K-s felbontás mellett 14 millió pixelen kell megjelenítenie a MacBook Prónak a játékot, míg a natív felbontásán csupán 4 millió pixelt kellett beszíneznie.

Alapbeállításokon 30 felett stabilizálódott az FPS szám, amit ezúttal nem tarkítottak időnkénti kiugrások. Közeledünk a cél felé! Közepesre állítva a grafikát már 40 képkockát kapunk másodpercenként, amivel közel állunk a folyamatossághoz. Ügyes beállításokkal talán meg lehetne csípni a hatvanat, amivel már azt mondhatnánk, hogy élvezhetővé vált a Fornite a MacBook Prón, 5K-s felbontás mellett is.

4K-ban is lefolyt a teszt, itt azonban elengedték magukat a srácok, és bepróbálkoztak a legszebb beállításokkal. Így is 30 körül alakult az FPS-szám, azaz 4K-ban tuti, hogy ki lehet hozni a 60 képkockát másodpercenként, ráadásul az sem biztos, hogy a legalacsonyabb beállításokra lenne szükségünk, ráadásul az sem biztos, hogy a legalacsonyabb grafikára kell fanyarodnunk.

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése