21. júl Rejtélyesen eltűnt a program, ami megmutatja az új MacBookok hibáját

Rejtélyesen eltűnt a program, ami megmutatja az új MacBookok hibáját

Tech Hírek   |   2018.07.21 - 13:39   |   Írta: SzavaRicsi   |   2338

Az Apple és az Intel így leplezi a hibát, vagy csak pontatlanságról van szó?

A YouTube-ról ismert Dave Lee mutatott rá először az új MacBookok problémájára, amely miatt azóta ízekre szedi a média az Apple-t. Ugyan még nem kerek a sztori, de minden jel arra utal, hogy a MacBook Prók hűtése olyan szinten alultervezett, hogy a hatmagos processzorok a melegedés hatására gyengébben teljesítenek, mint az előző generációs négymagos gépek.

Sokkal jobb rálátást biztosított a processzor helyzetére az Intel Power Gadget, amellyel folyamatosan követni lehetett a hőfokokat illetve az órajeleket. Többen is ezzel a programmal jártak utána, hogy mi történik a laptop „agyában”, miközben láthatóan visszaesik a teljesítménye. A gyártó weboldaláról azonban hirtelen eltűnt a letöltési link.

Az Intel nem közölte, hogy miért vették le az oldalról a processzorfigyelő alkalmazást, de könnyen meglehet, hogy a hatmagos procik esetében az nem a valódi képet festette a felhasználók elé. Windowsra és Linuxra továbbra is elérhető az Intel szoftvere.

A MacBookok teljesítményének különös helyzetére egyébként korábban már Magyarósi Csaba is felhívta a figyelmet, a napokban pedig Horváth András tesztelte élesben a 2018-as Apple laptopot. Sajnos utóbbi is találkozott az aggasztó jelenséggel.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Apple hír
07. dec

Kiderült, hogy használhatjuk-e itthon az új Watch EKG-ját

Tech Hírek

Az Egyesült Államokban már feloldotta az Apple a Watch Series 4 legfontosabb újítását. Ezzel egy időben az is kiderült, hogy itthon megkerülhetjük-e a régiós korlátozást.

Bővebben

03. dec

Nemsokára jöhetnek a vadonatúj AirPods-ok

Almás Pletykák

A legmegbízhatóbb Apple szivárogtató elcsiripelt pár érdekes részletet a vezeték nélküli fülesek jövőjéről.

Bővebben