Megdöbbentő mennyivel több bevétele van az App Store-nak, mint a Google Playnek

Tech Hírek   |   2018.07.17 - 07:33   |   Írta: Máté Gergő   |   4083
17. júl Megdöbbentő mennyivel több bevétele van az App Store-nak, mint a Google Playnek

Megérkezett a Sensor Tower legfrissebb elemzése, amelyből kiderül, hogy az elmúlt félévben mekkora bevételt sikerült szerezniük az applikáció-áruházaknak.

A Sensor Tower jelentése szerint az App Store és a Google Play felhasználók összesen 34,4 milliárd dollárt költöttek játékokra és applikációkra 2018 első felében. Ez 27,8 százalékos növekedést jelent a 2017-es első félévi adatokhoz képest, amikor 26,9 milliárd dolláros bevételt szereztek. Az App Store bevétele 22,6 milliárd dollár, ami majdnem kétszer akkora, mint a Google Play 11,8 milliárd dolláros bevétele. Ugyanakkor a Google Play növekedése jelentős: az App Store növekedése 26,8 százalékos, a Google Play áruházé viszont 29,7 százalékos. 

Fontos megjegyeznünk, hogy az App Store jelen van kínában is, míg a Google Play nincs.

A Google Play büszkélkedhet a legtöbb applikációletöltéssel: az áruház felhasználói 36 millió applikációt töltöttek le. Az iOS felhasználók 15 milliárd applikációt töltöttek le, ami egy 13,1 százalékos növekedést jelent. A legnagyobb különbség a két applikáció áruház között a bevétel mértéke, aminek egyértelmű oka, hogy az App Store felhasználói továbbra is több fizetős alkalmazást töltenek le, mint a Google Play felhasználók.

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése