Túl törékeny az iPhone? Itt egy elpusztíthatatlan rivális

Tech Hírek   |   2018.06.25 - 11:00   |   Írta: L Ferenc   |   5151
25. jún Túl törékeny az iPhone? Itt egy elpusztíthatatlan rivális

Ebben az új készülékben szinte csak szánt szándékkal lehet kárt tenni.

A közelmúltban kijött divatos okostelefonok, így például többek közt az iPhone X sem igazán szereti, ha véletlenül leejtik. Szerencsére akad néhány olyan készülék, melynek semmi baja sem lesz egy földre pottyantástól, ilyen a most debütált Panasonic Toughbook FZ-T1 is.

A hivatalos MIL-STD-810G és IP68 minősítéssel rendelkező újdonság simán túlél egy 1,5 méter magasból történő zuhanást és természetesen a vízbe merítés sem tesz benne károkat. Érdekesség, hogy az akkumulátor akár úgy is cserélhető, hogy közben nem kapcsoljuk ki a mobilt, vagyis egy második kisebb kapacitású telep is található a fedélzeten.

A nem éppen könnyű, mintegy 240 grammos okostelefonon Android 8.1 (Oreo) operációs rendszer fut, az előlapját pedig egy 5 colos képátlójú, és nem túl nagy felbontású, 720p HD érintőkijelző uralja. Említést érdemel továbbá a 2 GB RAM, a 16 GB flashmemória, a 8 megapixeles kamera, illetve a 4G mobilnet. 

Jó hír, hogy a japán gyártó 3 év garanciát vállal az új strapamobilra, az viszont kevésbé, hogy az árcéduláján átszámítva mintegy 450 ezer forintos összeg olvasható. Vagyis a Panasonic Toughbook FZ-T1 még az ára miatt sokat kritizált Apple iPhone X-nél is drágább.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése