Bajban a Samsung, alig fogynak a csúcsmobiljai

Tech Hírek   |   2018.06.25 - 09:35   |   Írta: L Ferenc   |   8792
25. jún Bajban a Samsung, alig fogynak a csúcsmobiljai

A dél-koreai gyártó várhatóan képtelen lesz teljesíteni az idei évre vonatkozó terveit.

Az elmúlt időkben sokat lehetett hallani arról, hogy az Apple nem tud eladni annyi iPhone X-et, mint amennyit eredetileg szeretett volna, azonban a nagy ellenfél Samsungnál sem túl rózsás a helyzet e tekintetben. Egyes források szerint az idei esztendő egészében várhatóan csak mintegy 30 millió Galaxy S9 és Galaxy S9+ talál majd gazdára, ami a Galaxy S termékcsalád 2012-es bemutatkozásától számítva abszolút negatív rekord lehet.

A Samsung eredetileg azzal számolt, hogy 2018-ban összesen mintegy 320 millió okostelefont fog eladni, majd pedig az S9-es készülékek előrendelési lázát látva ezt a számot 350 millióra módosították. Most viszont már jól látszik, hogy ez utóbbi mennyiséget szinte képtelenség lesz hozni, és ebben az S9-esek iránti kereslet visszaesése mellett a kínai piacon tapasztalt nehézségek is komoly szerepet játszanak.

Érdekesség, hogy míg 2013-ban még 20 százalékos piacrésszel bírt a Samsung Kínában, addig 2017-ben már csak 1 százalékkal, ami a helyi gyártók agresszív előrenyomulásának a következménye.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése