Elfelejthetjük a hagyományos autókulcsokat

Tech Hírek   |   2018.06.22 - 12:00   |   Írta: L Ferenc   |   6327
22. jún Elfelejthetjük a hagyományos autókulcsokat

Nagyon úgy néz ki, hogy az okostelefonok hamarosan teljesen felválthatják a régimódi kulcsokat.

A Car Connectivity Consortium bejelentette, hogy elkészült a Digital Key 1.0 specifikációival, ami azt jelenti, hogy napvilágot látott a világ első szabványosított digitális autókulcs megoldása. Ennek köszönhetően immár nem feltétlenül kell magunknál tartani autónk hagyományos kulcsát, ugyanis a jármű nyitása, indítása és zárása is megoldható egy egyszerű NFC-s okostelefon segítségével.

Ilyen és ehhez hasonló megoldások ugyan már eddig is voltak, ezek azonban nem voltak szabványosítva és a biztonságuk is kérdéseket vetett fel. A Car Connectivity Consortium azon dolgozik, hogy a digitális autókulcsok hamarosan széles körben el tudjanak terjedni és könnyebbé tegyék az autósok hétköznapjait.

A konzorcium tagja többek közt az Apple, az LG, a Samsung és a Qualcomm, autóipari frontról pedig többek közt az Audi, a BMW, a Mercedes, a Toyota és a General Motors is részt vesz a digitális kulcs fejlesztésében. Amennyiben minden jól megy, akkor 2019 első negyedévében már a Digital Key 2.0 specikációja is elkészülhet.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése