Az Apple saját önvezető autója számára csaklizza el a Google mérnökeit

Tech Hírek   |   2018.06.16 - 22:00   |   Írta: N Marcell   |   2298
16. jún Az Apple saját önvezető autója számára csaklizza el a Google mérnökeit

Bár csak elvétve lehet pletykákat hallani a Project Titanről, ez nem jelenti azt, hogy nem dolgoznak rajta.

Erre nincs is jobb példa, minthogy az Apple nemrégiben sikeresen átcsábította a Waymo egyik vezető mérnökét, Jamie Waydot.  A Waymo a Google 2009-es önvezető autó projektjéből nőtte ki magát önálló céggé, és több mint 11 millió sofőr nélkül levezetett kilóméterrel a hátuk mögött kijelenthetjük, hogy ezen a téren a világ egyik vezető szervezetévé váltak. Ilyen háttérrel remélhetjük, hogy Jamie toborzása jelentősen felgyorsítja majd az Apple háza táján a folyamatokat, és minél hamarabb láthatunk egy-két működő prototípust abból, amit készítenek. 

A reménykedés persze szép dolog, de sajnos több szakértő is úgy véli, hogy az Apple csak takaréklángon foglalkozik a Projekt Titan néven emlegetett önvezető autóval - olyannyira, hogy legtöbben számításba sem veszik a céget, mint valódi konkurenciát. 

“A Titan csak egy utógondolat az önvezető járművek iparában. Az anyacég többször is fókuszt váltott a fejlesztés során, ráadásul szinte az egész projekttel foglalkozó csapatot teljesen lecserélték. Jóval a többiek után ballagnak ezen a téren.”

Ezen állítások tényleg igazak, hiszen az évek során többször is érkeztek alátámasztó hírek az Apple háza tájáról: a projektet többször is leállították és újrakezdték, a fejlesztők és mérnökök összetétele szinte teljes mértékben megváltozott, és ami a legrosszabb, nem tudták eldönteni, mit is akarnak igazán. Először egy teljes önvezető autó megtervezése és gyártása volt a cél, amit csökkentettek kizárólag az önvezető szoftver leprogramozására - ki tudja, hol tart a projekt jelenleg. 

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése