Az alkalmazás, ami megment a parkolás gyötrelmeitől! [videó]

Alkalmazások - Játékok   |   2018.03.17 - 07:29   |   Írta: H.Alma   |   7327
17. márc Az alkalmazás, ami megment a parkolás gyötrelmeitől! [videó]

Mindannyian téptük már a hajunkat és késtünk el azért, mert 20-30 perc körbe-körbe autózás után sem találtunk parkolóhelyet.

Most egy olyan alkalmazást mutatok be, ami egy csapásra megoldhatja a pakolással kapcsolatos kínszenvedéseket. Egy hazai startup vállalkozás alkalmazása, a Parkl lehet a megoldás a problémára, amivel minden autós találkozik nap mint nap, ez pedig a parkolás kínja. Talán nem kell ecsetelnem, hogy főleg a belvárosban mekkora szívás parkolóhelyet találni, biztosan mindenki belefutott már az idegőrlő keringésbe parkolóhely keresése közben. Amikor megkeresett a Parkl, gyorsan ránéztem az oldalukra, hogy miről van szó. Dióhéjban egy olyan alkalmazás, amelynek a segítségével be lehet jutni eldugott garázsokba. Az app mutatja a szabad parkolóhelyeket, odanavigál, nyitja a sorompókat, elirányít a szabad parkolóhelyekhez,  intézi a fizetést bankkártyával, szóval túl szép, hogy igaz legyen. Legalábbis azt gondoltam, hogy a gyakorlatban ez tuti nem működik ilyen flottul, hiszen ehhez mindenféle szerkezeteket fel kell szerelni a parkolókba, meg kell egyezni a garázs tulajával, fizetési és elszámolási rendszert csinálni, stb stb stb. 

Baromi jó ötletnek gondoltam ezt az egészet, de nem sok esélyt láttam, hogy ez tényleg kivitelezhető. Végül a kíváncsiságtól hajtva elmentem a Parkl irodájába, ahol azt láttam, hogy bizony ezek a srácok nagyon komolyan gondolják a dolgot, így hát elvállaltam, és a cég társalapítójával Somogy Zsolttal készítettem egy videót, amiben megmutatjuk miért jó és hogyan is működik a dolog. Érdekes adalék, hogy Zsolt még nálam vette az első PoweBook gépét, még a Hegedűs Gyula utcában az XMS-ben, ezen a gépen tanult meg programozni, majd 10 évvel később belevágott a Parkl-be. Kicsi a világ. Íme, a parkolás jövője:

 

 

Töltsétek le az appot, de ami még fontosabb, hogy kiadó garázzsal rendelkezők (plázák, mélygarázsok, utcai garázsok, stb.) mindenképp vegyék fel a kapcsolatot a Parkl csapatával, teljesen ingyen telepítik a szükséges eszközöket, szóval nincs vesztenivaló, sőt! Már most is több ezer felhasználó van, aki letöltötte az alkalmazást és csak arra vár, hogy újabb garázsok jelenjenek meg a térképen.

Még valami! A parkolásnál nincs sem vágva, sem gyorsítva a videó, csak a kameraállások változnak, de maga a művelet pont annyi idő alatt zajlik le, amennyi idő alatt a videón is látszik.

Az alkalmazás ingyeesen letölthető az AppStore-ból.

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése