14. jún A Volkswagen brutális tokjai emlékeztetni fognak rá, miért nem szabad vezetés közben telefonozni

A Volkswagen brutális tokjai emlékeztetni fognak rá, miért nem szabad vezetés közben telefonozni

Hardver Hírek           2018.06.14 - 17:08           Írta: N Marcell           4552

A gyártó a további baleseteket próbálja megelőzni a kreatív, de egyben morbid termékkel.

A vezetés és a telefonozás nem jó páros, ezt mindenki tudja. Az, aki a kormány mögött is a telefonját nyomkodja, 23-szor nagyobb eséllyel szenved közúti balesetet. Svédországban február elején tiltották be a kocsiban történő mobilozást, és mivel a törvény nem volt szinte semmilyen hatással a balesetek statisztikáira, így a Volkswagen még egy lépéssel tovább ment: piacra dobott egy limitált tokot, ami néma emlékeztetőül szolgál a tulajdonosának: a vezetés és a telefon nem fér össze. 

 

 

Az elképesztően morbid tokok ugyanis balesetet szenvedett Volkswagen autók karosszériájából készültek. A kézzel megmunkált, számozott fémdarabok mindegyikén látszik az összes horpadás, karcolás és csavarodás; a kinézetükből is kiderül, mekkora erők mozgósulnak egy emberi figyelmetlenségből adódó balesetben. (Sőt, a piros színű egészen úgy fest, mitha vérnyomok csúfítanák a felületét, de csak a képzeletem játszik velem.) Összesen 153 darab készült - éppen annyi, ahány komoly közúti baleset törtent február során Svédországban. Az iPhone 8-ra készült tokok villámgyorsan elfogytak, a 600 svéd koronás (kb. 19,000 forintos) áruk ellenére is. A befolyt összeg direkt ilyen esetekre specializálódott rehabilitációs centerhez fog kerülni.

 

 

Érdekesség: a vezetés közbeni mobilozás nyerte el a “legvalószínűbb, hogy balesetet okoz” címet, mivel az agresszív vezetői stílusnál és a gyorshajtásnál is veszélyesebbnek bizonyult. Ettől függetlenül néhány őrült nem csak egy, hanem egyszerre két telefont is nyomkod vezetés közben - így biztosan nem fognak lemaradni semmilyen kihagyhatatlan Facebook posztról. 

A Crashed Cases oldala, angol nyelvű leírással: Crashed Cases

Forrás: AppleRider / DigitalTrends

Kapcsolódó cikkek: 
Hozzászólások

Több Apple hír
20. jún

Megjelent a második watchOS 5 fejlesztői béta az Apple Watch okosórához

Apple Hírek

Új mozgásformák és tevékenységek kerültek bevezetésre, csoportosíthatóak az értesítések és egy új Walkie-Talkie applikáció is megjelent.

Bővebben

20. jún

Videón a 3D-nyomtatóval készített 2018-as új iPhone-ok

Almás Pletykák

Ebben a videóban egymás mellett tekinthetők meg az idei új almás mobilok pontos másai.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben