Ezzel nyírhatod ki nyáron az iPhone-od akksiját

Tippek és trükkök   |   2018.06.25 - 15:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   11398
25. jún Ezzel nyírhatod ki nyáron az iPhone-od akksiját

Erre kell figyelned, hogy ne tedd tönkre az iPhone-od akkumulátorját ezen a nyáron!

Esett már meg mással is, hogy a forróságban akár fél órára is kint hagyta az iPhone-ját a tűző napon? Ha igen, akkor biztosan találkozott az üzenettel, amely a túlhevülésre hívja fel a figyelmünket, egy kis hőmérőábra társaságában. És azt tudták, hogy ilyenkor visszafordíthatatlan károk keletkeznek az akkumulátorban?

Az Apple még a legnagyobb forróságok előtt figyelmeztet a hőmérséklet és az akkumulátor kapcsolatáról. Mint kiderült, a napon vagy az autóban hagyott iPhone és iPad a felhevülés mellett nem csak ideiglenesen használhatatlanná válik, de örökké lerövidül az üzemideje is.

Az almás cég elmondta, hogy alacsony hőmérsékleten csak ideiglenes az akkumulátor kapacitásának csökkenése, ellenben túl magas hőmérsékleten végleg búcsút inthetünk az amperóráknak.

A meleg ellen nem tehetünk sokat, így azt ajánlják, hogy ne hagyjuk az okostelefonunkat az autóban vagy a tűző napon a kánikulában. Arra is érdemes odafigyelnünk, hogy ne használjuk túl hosszan a navigációt vagy ne játszunk túl sokáig erőforrásigényes játékokkal a napon, továbbá ha azt érezzük, hogy bármitől is kezd túlhevülni az okosmobil, akkor érdemes lehet akár ki is kapcsolni azt.

Ráadásul azt is érdemes észben tartani, hogy a mobilinterneten keresztüli böngészés hamarabb túlhevíti az okostelefonokat, mint a Wi-Fi használata.

Forrás: AppleRider/TheSun

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése