Ennyi androidos vált inkább iPhone-ra

Tech Hírek   |   2018.06.26 - 19:29   |   Írta: Máté Gergő   |   5767
26. jún Ennyi androidos vált inkább iPhone-ra

Az Apple sokszor hivatkozik a negyedéves bevételek értékelése során az Android készülékekről iPhone-ra váltók magas számára. A CIRP friss tanulmánya szerint nem véletlenül.

A piackutató cég szerint az Android készülékekről váltók teszik ki az új iPhone vásárlók 15-20 százalékát. Nem meglepő módon a piackutatók azt is megállapították, hogy az Android készülékről váltók előnyben részesítik az olcsóbb iPhone modelleket.

"Kétszer akkora arányban vásárolnak olcsóbb iPhone SE készülékeket, mint a korábbi iPhone tulajdonosok és csupán fele akkora arányban választják a legdrágább iPhone X készülékeket, mint a korábbi iPhone tulajdonosok.

Továbbám, mivel az iPhone készülékekkel kapcsolatban minden újdonság lehet nekik, ezért kevesebb értékkel bírhat számukra a legújabb modell".

Érdekes tény, hogy a korábbi Android felhasználók jobban kedvelik a nagyobb kijelzővel rendelkező okostelefonokat. Az Android okostelefonról iPhone készülékre váltók 40 százaléka (az SE-n kívül) a "Plus" modelleket választja, míg a korábbi iPhone tulajdonosoknak csak a 30 százaléka választja a nagyobb méretű modelleket.

A statisztika 2000 egyesült államokbeli felhasználó megkérdezésén alapul, akik 12 hónapnál nem régebben váltottak Apple készülékre 2018 márciusáig. 

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése