Siri buliba hívta Cortanát, de már megbánta

Tech Hírek   |   2016.08.16 - 20:55   |   Írta: Pausch Rita   |   4278
16. aug Siri buliba hívta Cortanát, de már megbánta

Két héttel az új iPad Pro reklám után, a Microsoft nekiállt heccelődni.

Ez az egész úgy kezdődött, hogy augusztus 1-én kijött egy új iPad Pro reklám, ami lényegében számítógép alternatívaként pozicionálta a készüléket.

Az eddigi legokosabb Apple tablet(ek)nek az új reklámszlogenje a „Kortárs számítógép”, vagyis az Apple tényleg szeretné, ha a felhasználók nem egy egyszerű tabletként tekintenének az iPad Próra, hanem a perifériáival együtt (Apple Pencil, Smart Keyboard) akár teljes értékű notebookként használnánk a mindennapokban. A spot címe: „Mi egy számítógép?”.

 

 

Ezt az ötletet lovagolta meg a Microsoft, méghozzá nagyon viccesen. A reklámjuk címe: „Mi egy számítógép? Kérdezzétek csak Cortanát!”
Az iPad Pro készüléket megszemélyesítő Siri partit ad megünnepelni, hogy most már van billentyűzete és így már ő is egy számítógép. Ebbe a buliba érkezik az új Surface Pro képviseletében a buligyilkos Cortana, aki kíváncsi faggatózásba kezd.

Először csak azt kérdezi Siritől, hogy ez akkor azt jelenti, hogy most már ő is olyan erős, hogy neki is Intel Core i7 processzora van? Siri kelletlenül válaszolja, hogy neki csak egy billentyűzete van. Cortina tovább érdeklődik, hogy akkor ez azt jelenti, hogy most már a Microsoft Office-nak nem csak a mobil verzióját futtatja? Itt az Apple okos asszisztense már jelzi, hogy nem tetszik neki, ahova ez a beszélgetés tart. A végső csapást Cortana azzal méri, amikor a touchpadről és a külső csatlakozási portokról kérdezősködik. Itt ugyanis Siri rájön, nem is volt olyan jó ötlet ez a buli… Update:  A videót a Microsofttól törölték, így 00:31 mp-től tekinthető meg az alábbi videóban:

 

 
 

 

Ez lenne hát a Microsoft üzenete az Apple-nek? A Bill Gates alapította társaság reklámjaiban egyre gyakrabban foglalkozik a konkurenciával, sőt már maga az iPad is volt terítéken 2013-ban. Noha a reklámszakemberek véleménye alaposan megoszlik a konkurenciát lejárató reklámok hatékonyságáról, azért az Apple is épített már kampányt PC és Mac összehasonlításra.

Egy biztos. Siri nem rajong Cortanáért. Én többször is faggattam már a Windows 10 személyi asszisztenséről és mindig kelletlen válaszokat ad. Egy alkalommal például azt kérdeztem tőle, hogy hívhatnám-e Cortánának. Siri válasza mindent elmondott: „Nem. De tényleg elképzelni sem tudom, miért akarnád ezt tenni.” 

 

 

Kapcsolódó cikk:
A Microsoft kukacoskodik az Almával
A Microsoft tovább majomkodik a Mac-kel
A legjobb Microsoft vs. Apple videók



Kommentek megjelenítése