A Microsoft tovább majomkodik a Mac-kel

Apple Hírek   |   2016.03.14 - 14:47   |   Írta: Pausch Rita   |   1996
14. márc A Microsoft tovább majomkodik a Mac-kel

Kukacoskodás után majomkodás. Hiába, a Microsoft sem a régi!

Korábbi cikkünkben már olvashattatok arról, hogy a Microsoft újabban reklámjait arra építi, hogy a termékük miben jobb a Mac-nél. Nos, úgy tűnik, hogy a marketingstratégiájukat kitartóan erre alapozzák, pedig az eddigi tesztek bizonysága szerint még lehet, hogy nem kéne.

A Windows 10 reklámok után, a Gates alapította vállalat, ezúttal a legújabb laptopját fényesíti. A korábbiakhoz hasonlóan, a spotokban színészek helyett valós személyek mesélnek arról, hogy mire is használják az adott terméket, és a végén ugyanarra a megállapításra jutnak: „Nahát, a Mac-kel ez nem ment volna…”.

A Windows 10-et népszerűsítő bogaras csajok után, most Tim Flach, fotós, mondja el a véleményét a Microsoft 2 az 1-ben laptopjához tartozó Surface Penről. Szerinte az eszköz segítségével pontosabb utómunkát tud végezni a képein.

„Azzal, hogy ezt a tollat közvetlenül a kijelzőn tudom használni, teljesen más kapcsolatba kerülök a képekkel, és ezt nem tudom a Mac-emen megtenni.” – mondja Flach.  

Nézhetjük onnan, hogy kölcsönkenyér visszajár, hiszen az Apple is élt ezzel az egyébként cseppet sem elegáns marketing húzással, hogy kicsit lehúzzuk a konkurenciát az „Én egy Mac, én pedig egy PC vagyok” spotokkal. Bár ott egyszer sem mondták ki bármelyik cég, vagy termék nevét.

Viszont onnan is nézhetjük, hogy érdemes-e egy új terméket egy régi, kipróbált és jól megépített konstrukcióhoz hasonlítgatni a kezdet kezdetén. Mert ismerjük be, tényleg jópofa újításokat láthatunk a Microsoft új laptopján, de az eddigi tesztek alapján a Surface Booknak bizony még van hova csiszolódni…

Bármilyen érdekes és figyelemfelkeltő is a Surface Book, nézőként és leendő vásárlóként cseppet sem vagyok elragadtatva attól, hogy a spotokban először megdicsérnek, majd gyorsan egy hernyóhoz, vagy egy majomhoz hasonlítanak. „Just like you” vagyis „Pont mint te”. Nem értem. Most komolyan, Microsoft? Mire céloztok ezzel?  

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikk:
A Microsoft kukacoskodik az Almával


Kommentek megjelenítése