Ellopták az iPhone-om

Tech Hírek   |   2015.10.26 - 20:54   |   Írta: Érci Viktória   |   16658
26. okt Ellopták az iPhone-om

Egy egész bűnbanda állt rá a 6-os iPhone-ok lopására! Ezekre figyelj, hogy ne járj úgy, mint én!

Talán egyszer még hasznát veszitek a történetemnek, de kívánom, hogy senki se járjon úgy, mint én. Még most is remeg a kezem, miközben ezeket a sorokat írom. Kavarognak bennem az érzelmek, a düh, a félelem, és a tehetetlenség. Nem hiszem el, hogy velem is megtörtént.

Előbb engedtek el a munkahelyemről, hogy babanézőbe menjek a barátnőmhöz, de csak a közeli buszmegállóig jutottam. Ott estem áldozatául a tolvajnak.

Mikor a helyszínre értem (Zugló, Szugló utcai 32-es buszmegálló), már ott volt az elkövető. Jól szituált  fiatalember volt, telefonálás közben többször is elhaladtam előtte, és nem keltett bennem félelmet a jelenléte. Nem volt túl magas, átlagos testalkat, átlagos téli öltözék. Már vagy 5 perce ott voltunk, én fel – alá járkáltam, mikor végre megérkezett a busz, és én az első ajtónál készültem a felszállásra – még mindig telefonálva. Ekkor egy hatalmas ütést éreztem az arcomon, ott ahol a telefont tartottam, hirtelen fel se fogtam, hogy miért ütött meg, majd mikor megfordultam, a rabló már lélekszakadva rohant el a telefonommal. Üvölteni kezdtem, hogy „Tolvaj! Fogják meg!”, de nyilván ismeritek Budapestet, senki sem törődött velem. A manus egy hatalmasat taknyolt - ezúton is kéz és lábtörést kívánok neki -, majd beszállt egy autóba, ami az út szélén várt rá, és elhajtottak. Annyira gyorsan történt, hogy sem az autó rendszámát nem tudtam megfigyelni, sem a kocsi pontos típusát, bár gyanítom, hogy egy régi típusú Fiat Puntó volt.

Sírva szaladtam vissza az üzletbe, és egyből beléptem az iCloudba a számítógépünkről, természetesen a Find My iPhone-ra voltam kíváncsi. Az elkövetőknek 15-20 percbe telt inaktiválni a funkciót, a rendőrség pedig gyorsan a nyomukba eredt, de már nem találta meg őket.

Ezúton is köszönetet szeretnék nyilvánítani a 14. kerületi rendőrségnek, mert komolyan vették a problémát, és gyorsan cselekedtek, mindemellett pedig rendkívül kedvesek és udvariasak voltak.

Megtudtam, hogy egy bűnszervezet kifejezetten az iPhone 6-ra szakosodott ott zuglóban, és csak aznap 2 másik ilyen típusú telefont is elloptak, szinte ugyanígy.

Nagyon vigyázzatok magatokra és az értékeitekre! Ha tehetitek, ne telefonáljatok az utcán, vagy legalább fülhallgatón keresztül tegyétek, és a telefont a cipzárral vagy gombbal zárható zsebetekben tartsátok! Másképp ezt nem tudjátok kivédeni, higgyétek el, az egész egy perc alatt történik, nem fogjátok utolérni, és nem fogjátok lekaratézni! Ha mégis áldozatul esnétek, jegyezzétek fel a rendszámot!

Kapcsolódó cikk: 




Kommentek megjelenítése