Jó ötlet lenne Jobs-ról elnevezni az Apple új főhadiszállását?

Tech Hírek   |   2015.05.28 - 05:41   |   Írta: Zoltan C   |   1045

applecampus2

Ha az Apple legendává vált vezére egy kicsit érzelgősebb - vagy éppen nárcisztikusabb - a cég éppen épülő "Spaceship" azaz űrhajó komplexuma viselhetné az ő nevét is. Legalábbis egy érdekes Stepheny Fry cikk szerint, ami a Telegraphban jelent meg.

A gyorsan épülő Apple Campus 2 területére nyert bebocsátást Stephen Fry, akit nem más, mint a szintén brit Jony Ive kísért végig. Ekkor javasolta azt Fry, hogy a 2011-ben elhunyt Jobs-ról kellene elnevezni a központot. Erre Tim Cook csak annyit válaszolt, hogy Steve erről jó előre rendelkezett nehogy így legyen.

Tehát az ötlet már korábban is előjött, de Jobs hallani sem akart ilyesmiről. Azért talán nem is olyan meglepő, hogy egy olyan előrelátó ember mint Jobs nem komálta az ötletet. Nem akarta, hogy halála után is folyamatosan rá emlékezzenek a cégnél.

Jobs nem volt egy szentimentális figura. Amikor 1997-ben visszatért az Apple-höz, egyik első intézkedése volt a cég teljes archívumát a Stanford Egyetem Könvyvtárának adományozni. Hitvallása volt, hogy a cég ne a múltban, illetve ahhoz rögzülve éljen. Persze Fry felvetése érthető, hiszen Jobs érdemei elvitathatatlanok.

Mindenesetre szép gesztus volna, ha az új komplexumban Jobs öröksége valamilyen módon kifejeződne. Fun fact: Jobs utolsó nyilvános fellépése az volt, amikor a Cupertinoi Városi Tanács elé járult a campus építésének ügyében.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek: Apple Campus II [Videó]

Apple Campus 2: Újabb Drone videó az építkezésről #3


Kommentek megjelenítése