Stresszmérő ékszer nőknek

Tech Hírek   |   2015.05.27 - 16:38   |   Írta: Pausch Rita   |   2354

A Bellabeat cég kifejezetten a nőknek készít okos eszközöket, most pedig egy új termék trióval álltak elő. A korábban nálunk is bemutatott babaszívhang figyelőt megújították kicsit, érkezik egy okos mérleg és a fő attrakció egy aktivitásmérő, ami egyben alvás- és stressz figyelő is. Most az utóbbiról ejtenék pár szót.

leaf2

A cég új, vezető termékét Leaf-nek, vagyis levélnek keresztelték. Az okos ékszer fából van és egy csöppet sem hasonlít semmilyen eddig ismert aktivitásmérőhöz, bár tény, hogy jellegében hasonló a Tory Burch által tervezett Fitbit kollekcióhoz. Hordható fülbevalóként, brossként, nyakláncként, vagy akár karkötőnek. Ez a változatosság elég praktikus megoldás lehet nők esetén.

A külseje is egész jó, bár itt is bejön az ízlések és pofonok ügy, nehéz bármiből is olyat készíteni, ami egyformán tetszik egy bölcsésznek és egy trendkövető multirabszolgának.  A Leaf mondjuk ezt az akadályt épp egész jól viszi, mert ahányszor ránézek más jut eszembe róla, kezdve a hippiktől egészen a robotokig és ezek azért nem egy fogalmi skálán mozgó dolgok. A dizájnra igyekeztek rásegíteni azzal, ahogy az Apple is az óráknál, variáltak kicsit a kivitelén, és persze az árán a terméknek.

Az alapdarab egy világos juhar alaprészből és egy acél rátétből áll, de a kínálat eljut a drágább fafajtákig, arany rátéttel 119 és 250 dollár között.   

leaf3

Nézzük, mit tud a kütyü! Méri az aktivitást, az alvásminőséget, a stressz szintet, sőt még a peteérést is, hogy teljes egészségügyi körképet adjon a tulajdonosáról. Úgy találták ki, hogy viselője egész nap hordja. Amikor a hölgy túl hosszú ideig inaktív vagy éppen kicsit túllövi az edzést, akkor a szerkezet apró rezgéssel figyelmezteti, hogy kicsit mozogjon, vagy épp vegyen vissza. De szól akkor is, ha az illető túl keveset alszik.

Természetesen kiegészítő alkalmazás is dukál hozzá: a LEAF app, amin a felhasználó nyomon követheti egészségügyi értékeit, és stressz szintjét, amit egyébként egyetlen másik masina sem mér egyelőre ezen a levélkén kívül. Technikailag a stressz-szint mérést a készülék a légzésfigyeléssel valósítja meg.

leaf4

A kis eszköz azért is okos, mert megtanulja a viselője személyes értékeit, így azokhoz viszonyít aztán, sőt a szervezet különféle összefüggéseire is rávilágít, amivel szintén egyedüli a piacon.    

A szerkezetet egy nyaklánccal értékesítik, de különféle karkötőket és kiegészítőket lehet hozzá kapni, hogy többféleképpen legyen viselhető, de a felhasználó saját meglévő nyakláncaival és karkötőivel is párosíthatja. Standard óraelemmel üzemel, ezért nem kell töltögetni, ellenben az elemet nagyjából félévente kell cserélni.

http://youtu.be/V7llemAvegI

Elővételben itt elérhető: Bellabeat 


Kommentek megjelenítése