Durva hiba: Üzenetek miatt összeomlik az iOS [Videó]

Tech Hírek   |   2015.05.27 - 08:18   |   Írta: Máté Gergő   |   966

Egy újonnan felfedezett iOS Messages (üzenetek) hibajelenség következtében bizonyos üzenetek érkezésekor összeomolhat a rendszer. Sajnos a jelenség akkor is tapasztalható, ha a képernyő éppen zárolva volt és a végeredmény egy nem várt újraindulás.

A jelenség nem teljesen ismeretlen: a múltban többször felbukkant és az Apple kijavította, de úgy tűnik nagyon makacs hibáról van szó. Ez a jelenség képes korlátozni az iPhone-ok közötti kommunikációt, mivel az üzenetektől kifagy és újraindul az iOS. Mivel a hibát kiváltó karakterlánc eléggé speciális, ezért a legtöbb felhasználó sosem találkozik vele.

741ab017-2036-4a05-98cf-cf1582b4acd3 messages

Aki részletesebben érdeklődik a hiba után, annak nem kell mást tennie, mint utánanézni a Twitteren: felhasználók százai nem tudják használni a Messages (üzenetek) applikációt miatta. Az Apple hamarosan orvosolni fogja a problémát.

Addig több megoldás is létezik a helyzet megoldására: megkereshetjük az üzenetet küldő személyt és töröltethetjük vele a beszélgetést. Másik lehetőség, hogy a Siri-vel vagy a Mac készülékünkkel küldünk üzeneteket.

http://youtu.be/kcifpTa7E1g

Forrás: 9to5mac.com 

Kapcsolódó cikkek: 

Az iOS 9 megfiatalíthatja a régebbi készülékeket


Kommentek megjelenítése