Megdöbbentően könnyen lopható az Apple Watch

Tech Hírek   |   2015.05.15 - 09:38   |   Írta: Pausch Rita   |   858
15. máj Megdöbbentően könnyen lopható az Apple Watch

Noha feltehetőleg az Apple rengeteg időt és energiát ölt az Apple Watch megalkotásába, de ahhoz képest, hogy ez az első új termékkategória az iPad 2010-es debütálása óta, ez annyira mégsem látszik a terméken, borsos ára ellenére sem.

Korábban már írtunk az egyelőre kibukott kisebb, nagyobb hiányosságokról, ám ez az új egy biztonsági kockázatot jelent. Az Apple láthatólag meglehetősen csekély figyelmet fordított arra, hogy az okosóra ne legyen könnyen elidegeníthető.

Nem is igazán az adatvédelemmel van gond, hiszen ezek nagy része az iPhone-on van, azok a személyes adatok, amelyeket az óra tárol, pedig PIN védelem alatt állnak, ami aktiválódik, ha a készülék lekerül a csuklóról.

Node, mi a helyzet, ha az az óra lekerül a csuklóról? Mondjuk nem önszántából...

Watch thiefs

Az iDownloadBlogban bemutatják, hogy mennyire egyszerű egy lopott órát törölni és újraindítani. A „rezetáláshoz” az eszköz ugyanis nem kér sem PIN kódot, sem egyéb akciót, mint mondjuk azt, hogy a tulajdonos igazolja vissza a műveletet az iPhone-ról. Ráadásul az iPhone-nal és az iPaddel ellentétben az Apple Watch-nak nincs aktiválási zár funkciója.

Ez pedig baj. Egyrészt tudható, hogy még mindig nehézkes hozzájutni ezekhez a kütyükhöz, ezért sokan alternatív utakat választanak a vásárlásra, mint mondjuk az eBay. Másrészt viszont innentől egy elhagyott óra esetében a „becsületes megtaláló” esélye, nos, jelentősen lecsökkenni látszik…

 

Forrás: BGR, Macrumors, iDownloadBlog


Kommentek megjelenítése