Oculus Rift: sajnos nem lesz Mac támogatás

Tech Hírek   |   2015.05.15 - 17:52   |   Írta: Máté Gergő   |   926

oculus

Az Oculus Rift projekt végre eljutott abba a stádiumba, hogy megtudtuk a rendszerkövetelményt. Jó hír, hogy egy nagyjából 800 dolláros (220-250 ezer Ft az alkatrészek árától függően) konfigurációval már vígan működik, viszont szomorú az Apple felhasználókra nézve, hogy leállították az OS X-re való fejlesztést.

Atman Binstock, az Oculus vezető mérnöke azt írta a vállalat blogján, hogy a Windows 7 SP1 vagy újabb rendszerek támogatva lesznek:

„A fejlesztéseinket OS X és Linux rendszerre felfüggesztettük, mivel magas minőségű felhasználói élményt nyújtó virtuális valóság érzetet szeretnénk átadni a hardveren és a szoftveren egyaránt, méghozzá Windows rendszeren” – mondta Binstock.

Sajnálatos, de az Oculus Rift MacBook-on való elindítására sem lesz lehetőség a BootCamp-en betöltött Windows 7-es rendszeren, mivel további követelmény 2 db USB 3.0 port és egy HDMI 1.3-as videó kimenet. Ezen felül szükség lesz egy NVIDIA GTX 970 vagy AMD 290 (illetve ezekkel egyenértékű) videokártyára, egy Intel i5-4590-es (vagy jobb) processzorra és minimum 8GB memóriára.

Ezeken a feltételeken a vállalat állítólag nem változtatna az Oculus megjelenése után sem.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek:

Megdöbbentően könnyen lopható az Apple Watch


Kommentek megjelenítése