Mérgező csomag miatt bezártak egy Apple Store-t

Tech Hírek   |   2015.05.15 - 08:56   |   Írta: Pausch Rita   |   747

Az egyik kaliforniai Apple Store-ban (Moterey, Kalifornia) nagy volt a felbolydulás szerdán. Egy tucat ember lett rosszul egy FedEx küldeményből terjengő szag miatt.

monterey

A küldemény átvételét követően többen, köztük főleg Apple alkalmazottak, olyan rosszul lettek, hogy négyüket még kórházba is kellett szállítani. A tűzoltók az Apple Store-t evakuálták és bezárták elővigyázatosságból. Az alkalmazottak a veszélyesnek ítélt csomagot egy közeli szemetesbe dobták, így a kuka közelében lévő étteremnek és bútorboltnak is okozott némi fennakadást, bár itt senki sem lett rosszul.

monterey3

Mielőtt bárki terrorcselekményre gyanakodna, kiderült, hogy a csomagra a FedEx-nél valamilyen „átlátszó folyadék”, a vizsgálat szerint szerves peroxid, került, ami egyébként fertőtlenítésre használnak, de magas koncentrációban mérgező lehet. A kocsi, amelyik kiszállította, még három másik csomagot is kézbesített ezután, mielőtt visszarendelték, de a már kézbesített csomagokra nem érkezett panasz. A szállító cég közölte, hogy a vizsgálat során mindenben együttműködik a hatóságokkal.

monterey2    


Kommentek megjelenítése