Ki gondolná, hogy ilyesmit is inspirálhat egy MacBook Air?

Tech Hírek   |   2015.04.03 - 13:42   |   Írta: Pausch Rita   |   796

Mindazok, akik bármilyen kreatív dologgal foglalkoznak tudják, hogy az ihlet néha a legfurább helyekről érkezhet. Ebben az esetben viszont inkább a tárgy fura, amire inspirálta, esetünkben a MacBook Air, egy New York-i dizájn-műhely, a Pinkhouse egyik tervezőjét.

pinkhouse2

Mostanában sok tervező szeretne alkotni dolgokat, amikre olyan jelzőket lehet aggathatni, mint „ikonikus” vagy „klasszikus”. A Pinkhouse viszont épp az ellenkezőjére törekszik. Ők a mostani kor lenyomatait szeretnék megalkotni, mulandó tárgyakkal.

Nos, a MacBook ez esetben a Pinkhouse új berendezési tárgy kollekciójának egyik kiemelt darabjának szolgált alapjául, ami nem más, mint egy 260 dolláros vécédeszka.
Ez alapvetően nem hangzik túl megtisztelően (ne szerénykedjünk, sz@rul hangzik), de az alkotó, Tan, igenis komolyan gondolta ezt az egészet. A használati tárgy tervezésénél számtalan szempontot vett alapul, melyek a MacBook-ra is jellemzőek: vékony, elegáns, tartós. Alapanyagként ugyan, az Apple-re, elnevezésükkel ellentétben, kevéssé jellemző alapanyagot, fát használt, de a tető lézerrel vágott acél, ami már közelít. Az utóbbi egyébként tetszőleges színre fújható. Például „space gray”-re esetleg?

pinkhouse

Mindez szép és jó, tényleg impozáns a szögletes deszka, de a sok szempont között Tan csak egy apróságról feledkezett meg: az emberi hátsó kerek. Azért, sok sikert!

Forrás: Core77
Képek forrása: Pinkhouse, Neatorama 


Kommentek megjelenítése