Amerikában iPad jár az egyetemistáknak

Tech Hírek   |   2015.04.03 - 07:36   |   Írta: Máté Gergő   |   1287

Magyarországon egyelőre nem fenyeget minket az a helyzet, ami a Drexel University diákjaival történt két éve, ott ugyanis a diákok MacBook-okat igényelhettek. Ezt azonban sikerült felülmúlni: a legújabb hírek szerint már iPad-et is kaphatnak.

20141028 ipad-air2 0061

Ezeket a gépeket azonban nem csak a diákok használhatják. A philadelphiai Mantua és Powelton Village lakosai a Free Library of Philadelphia (ingyenes könyvtárhasználati) kártyákkal szintén kérhetnek iPad-et.

Az iPad „elosztó” kioszk az alábbi fotón látható:

ipad-kiosk-checking-out-ipad

Szinte azonnal hozzájuthatnak a diákok a 12 hüvelykes iPad-ekhez, mindössze az érvényes Drexel ID azonosítójukat kell használniuk. A leghosszabb bérlési időszak 4 óra.

Ennyi idő alatt azonban teljes működést tapasztalhatnak, mivel az Apple táblákon rengeteg előtelepített applikáció van: a Browzine, a hoopla, a Mango Languages, az Overdrive és a Zinio mindenképpen hasznosak lehetnek. Ezen felül persze mindenféle zenei, művészettel kapcsolatos, földrajzi, tudományos, csillagászati, videó szerkesztő és egyéb alkalmazás közül választhatnak. Miután a diákok leadták az iPad-et minden információ törlődik róla.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek:

Nagyot robbanhat a Facebook újdonsága

Divat Shazaam – Könnyedén megtudhatod, mit viselnek a sztárok


Kommentek megjelenítése