Hamarosan Game Boy-t csinálhatunk az iPhone-unkból

Tech Hírek   |   2015.04.03 - 15:04   |   Írta: B Ádam   |   1109

iphone smartboy

Emulátor vagy más hasonló alkalmazás segítségével eddig is játszhattunk okostelefonunkon korábbi kedvenc Nintendós vagy Game Boy-os játékunkkal, azonban a kezelhetőség vagy a folytonosság sohasem volt ezen programok erőssége.

Ennek okán a Hyperkin hivatalosan is bejelentette, hogy elkészít egy Smart Boy nevű gépet, mely alkalmas a korábbi Game Boy és Game Boy Color játékaink futtatására. Az egész egy tréfának indult, amit a Hyperkin fejlesztője, Chris Gallizzi talált ki április elsejére. Az ötlet azonban annyi pozitív visszajelzést kapott, hogy a cég valóban elkészíti a szerkezetet.

Mint az a képen is jól látható, a szerkezet kinézete tökéletesen megegyezik a Game Boy felépítésével, használata pedig úgy történik, hogy az iPhone 6 Plus készülékünket és a Game Boy-os kazettánkat becsúsztatjuk a gépbe, és máris Tetriszezhetünk vagy Pokémonozhatunk.

A fejlesztők ígérete szerint a Smart Boy valamennyi okostelefonnal kompatibilis lesz, így ha a Nintendo is rábólint a projektre, máris kezdhetjük keresni a régi kazettáinkat.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése