Szoftverfrissítés a Teslától: többé nem állhatunk le a semmi közepén

Tech Hírek   |   2015.03.20 - 05:47   |   Írta: Zoltan C   |   717
20. márc Szoftverfrissítés a Teslától: többé nem állhatunk le a semmi közepén

Ha csak nem ezt akartuk.

Az elektromos autó gyártó legújabb szoftverfrissítésével elvileg lehetetlen "véletlenül" kifogyni a kakaóból. Ezentúl figyelmeztetni fog bennünket Tesla gépkocsink, ha túl messze kerültünk a töltőállomásoktól.

Elon Musk, a Tesla Motors elnöke úgy véli, ez a frissítés megnyugvást hoz a sofőröknek - magát a hatótávolságot ugyanakkor nem növeli. Az új, úgynevezett "Range Assurance" funkció folyamatosan monitorozni fogja, milyen messze vagyunk a legközelebbi Tesla töltő állomástól és kiszűri azokat, ahol túl sokan vannak. Amikor a lemerülés veszélye fenyeget, a rendszer többször is megkérdezi tőlünk, hogy folytatni szeretnénk-e jelenlegi utunkat. A folytatást kétszer is meg kell szóban erősítenünk a fedélzeti számítógépnek, így - Musk szerint - csak direkt, tudatosan meríthetjük le teljesen az autót - nem kell félnünk, hogy váratlanul leállunk, mondjuk a sivatag közepén.

Mára 403 töltöállomást, 2200 töltőfejjel üzemeltet Musk cége, akkucsere központok pedig már tesztüzemben vannak Kalifornia szerte. Itt lehetőségünk van egy fél órát igénybe vevő teljes feltöltésre, vagy egy három perces teljes akku cserére.

Az Apple-el rengetegszer szóba hozott cég jövő hónaptól kezdi meg a Model S fedélzeti számítógépeinek frissítését - még pedig vezeték nélkül, hiszen ez a modell mobil adatátvitelre képes.

Ha már Apple, érdekes meghallgatni, mit mondott Musk a cégéről. Szerinte ők abban különböznek - és egyben jobbak - a többi autógyártótól, hogy ők nem csak hardver, hanem szoftver cég is egyben. Egyfajta szilícium-völgyi szoftvercégként tekint a Teslára, ha pedig az onnan származó telefonok és laptopok folyamatos frissítéseket kapnak, akkor egy autó miért nem kaphatna?

Forrás: cnet.com

Kapcsolódó cikkek: BMW i3 eDrive teszt: Avagy miért is kellene az Almának egy villanyautó.

Tesla S konszept: A képek láttán érthető, ha szeretné az Apple megvenni a céget!

Saját fejlesztésű autón ügyködik az Apple!

 


Kommentek megjelenítése