Eljött az okostelefonos Mario ideje

Tech Hírek   |   2015.03.18 - 20:10   |   Írta: Zoltan C   |   763

 

Mario-Icon

Tegnap váratlan bejelentéssel állt elő a Nintendo: belevágnak okostelefonos, számítógépes és táblagépes játékok fejlesztésébe. Ehhez partnerségre lépnek a japán játékszoftver fejlesztő DeNA-val egy 182 millió dolláros üzlet keretében. Így hamarosan olyan ikonikus brandekkel játszhatunk a metrón utazva, mint a Mario, Zelda vagy a Pokemon.

Az üzlet kifejezetten érdekes abból a szempontból, hogy eddig a Nintendo látványosan elzárkózott mindentől, ami nem konzol. Talán a japán cégekre egyébként is jellemző módon, túlságosan féltették tradicionális üzleti modelljüket, filozófiájukat. Mostanra viszont a mobilos játékipar egy világszinten 25 milliárd dolláros iparággá nőtte ki magát, amibe a Nintendonak be kellett szállnia, ha a felszínen akartak maradni.

A tervek szerint őszre indulhat be egy - Satoru Iwata a cég elnökének megfogalmazása szerint - "multi-device membership service". Ez alatt egy platformokon átívelő tagságon alapuló szolgáltatást érthetünk, amelyben fiókunkhoz megvásárolhatunk Nintendo játékokat, melyeket okostelefonon, tableten, hagyományos Nintendo konzolon, de akár számítógépen is játszhatunk.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése