Megveszi-e a Teslát az Apple?

Tech Hírek   |   2015.03.12 - 12:01   |   Írta: Zoltan C   |   1167

Minden valamirevaló Apple részvényes annak szurkol, hogy az almás cég vásárolja fel az elektromos autókat gyártó Teslát. Tegnap Cupertinóban az éves Apple részvényes találkozón, a cég hagyományaitól idegen módon, Tim Cook két, a Teslás pletykákkal kapcsolatos kérdésre is reagált.Természetesen egy egyszerű "nem" helyett, sokkal körmönfontabban fogalmazott Cook.

h 51204918-640x402

Nos, ha lehet hinni a híreszteléseknek, az Apple autót akar építeni, de legalábbis komolyabban jelen akar lenni az autós fejlesztésekben. Ráadásul, sorra halássza el a Tesla dolgozóit az almás cég.

A meetingen az első bátor részvénytulaj mikrofont ragadva, Cook tudtára adta, hogy: "Őszintén szólva, szeretném ha megvennétek a Teslát srácok." Erre Cook közölte, hogy nem igazán áll kapcsolatban egymással a két cég. Majd viccesen feltette a következő kérdést a közönségnek: "Sikerült jól kibújnom a válaszadás elől?" - ez nagy sikert aratott a közönség soraiban, de ennyivel persze nem érték be a kérdezők.

Jött is egy másik bátor részvényes, aki szerint pont, mint a kapcsolatukat titkolni próbáló sztárpárok esetében, érezni, hogy van valami a két cég között. "Hadd gondoljam át, milyen módon lehet még egy majdnem választ adnom," .- reagált Cook. Majd azzal folytatta, hogy jelenleg "rendkívüli módon koncentrálunk a CarPlayre",

Nos, 178 milliárd dolláros készpénztartalékkal, az Apple könnyedén felvásárolhatná a Teslát. Olyan ajánlattal tudnának előállni, amit Musk képtelen lenne visszautasítani. Ugyanakkor Musk is határozottan kizárta cége eladását. Véleménye szerint, egy lehetséges felvásárlás eltérítené a céget attól a céljától, amiért létrehozta: egy sikeres elektromos tömegautó megalkotásától.

Biztosan nem vásárolja fel az Apple a Teslát - legalábbis egy ideig. Mindenesetre a sok apró jel, illetve ahogy Cook látványosan kitér a válaszadás elől, több mint gyanús.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkeke: BMW i3 eDrive teszt: Avagy miért is kellene az Almának egy villanyautó.

 Tesla S konszept: A képek láttán érthető, ha szeretné az Apple megvenni a céget!

Saját fejlesztésű autón ügyködik az Apple!

Egy lépéssel közelebb az Apple autóhoz?

Az Apple a Tesla felvásárlására készül?

 


Kommentek megjelenítése