HasznaltAlma szubjektív: Apple Watch

Tech Hírek   |   2015.03.12 - 09:49   |   Írta: H.A   |   2468

Az Apple március 9-én hétfőn újra bemutatta az Apple Watch-ot, nem különösebben nagy meglepetést okozva ezzel nekem.

Képernyőfotó 2015-03-12 - 10.47.16

Kép: apple.com

A keynote után vegyesek voltak bennem az érzelmek, az tuti, hogy április 10-én előrendelem az Watch Sport verzióját. Nagyon kíváncsi vagyok hogy működik az óra és a telefon együtt, gondolom tökéletesen pont mint ahogy az Apple-től ezt megszokhattuk. Én rendszeresen futok, van egy futós FaceBook és weboldalam is, és idén negyedszer szeretném megrendezni az iRun futóversenyt. Így nekem a Watch Sport verziója a legjobb választás. Az is borítékolható, hogy minden eddigi más gyártók okosóra eladási adatait megdöntik majd az Apple Watch eladások. 700 millió iPhone-t értékesített az Apple eddig, ha ezeknek a usereknek csak az 5%-a befektet egy Almás okosórába, már az 35 millió Apple Watch eladását jelentené a kezdetekkor. Abszolút rekord lenne. Az eddigi összes gyártó által készített okosórából nem adtak el ennyit.

chartoftheday 3290 Samsung Leads The Smartwatch Market n

Ami nekem kicsit furcsa, vagy is hihetetlen az a Watch Edition árazása. A belépő modell 10.000 dollár, 11.000 euró, ami nem kevesebb mint 3.400.000Ft és ami még ennél is elképesztőbb az a plafon, vagy is legdrágább modell ára ami 17.000 dollár, 18.000 euró, vagy is több mint 5.500.000Ft. Te atya ég kinek szánja az Apple ezeket a modelleket?

Képernyőfotó 2015-03-12 - 11.04.48

Én nagyon szeretem az órákat, több karórám is van, svájci órák, de ezen a Watch Edition-ön nem tudok túllépni, hogyan lehetne egy ilyen technika cuccot egy napon említeni neves svájci óragyártók márkáival, Rolex, Omega, Hublot és a sor szinte végtelen. Ráadásul ezek a svájci órák szinte elnyűhetetlenek, víz, por és ütésállók. 

Rolex-submariner-16610-watch-3

Kép: ablogtowatch.com

Arról nem is beszélve, hogy az Apple Watch igen csak gyerek cipőben jár és szerintem 2-3 év kell mire valóban kiforrja magát, remélhetőleg ütés és vízálló lesz és egy töltéssel egy hétig működik majd. Gondolom ebből is minden évben újat kapunk majd, pont mint ahogy azt az iPhone-nál már megszokhattuk. Ráadásúl a mostani legolcsóbb és legdrágább Apple Watch modellek technikai tudása közöt az égadta világon semmi különbség nincs, vagy is a 400 dolláros órától műszakilag ugyanazt kapjuk mint a 17.000 dolláros modelltől. Az Alma egy szuper high tech cég, szerintem itt igazán belepakolhattak volna valami technikai pluszt az egyre dráguló modellekbe, vagy esetleg örök Apple garanciát adhatnának a edition modellekre. Talán még azt tudom elképzelni, hogy 5-10 év múlva ezek az órák a gyűjtőknek a sokszorosát fogják érni, pont mint most egy originál első generációs iPhone, ami jelenleg 10.000 dollár az eBay-en. Nagyon kíváncsi vagyok mennyi Watch Edition modellt tud majd értékesíteni az Apple, de szerintem most egy kicsit túlárazták a dolgokat. 

Ti tervezitek az Almás óra vásárlását, ha igen akkor melyik verziót?

Ui: Az Apple nekem a számtech cégek Rolexe, nem az óráké.

Kapcsolódó cikkeke: A Watch megihlette a mémgyárosokat

Apple Spring Forward Event élő közvetítés

Hivatalosan is kitört az óraháború?


Kommentek megjelenítése