Másmilyen lett volna eredetileg az Apple Watch

Tech Hírek   |   2015.02.17 - 09:10   |   Írta: B Ádam   |   717

applewatch original health features

Már a szeptemberi bemutatást megelőzően is arról szóltak a hírek, hogy az Apple okosórájába tíz szenzor lesz beépítve az egészségügyi –és fitneszadatok érzékelése miatt. Most a The Wall Street Journal hozzájutott olyan belsős információkhoz, amely az ezt megelőző, eredeti funkciókat taglalják.

„Az Apple körülbelül négy évvel ezelőtt kezdte el fejleszteni az órát, különös figyelemmel az egészégre és a fitneszre. Nem szokatlan, hogy az Apple rengeteget kísérletezik az új készülékekkel, de ez az óra különösen nagy kihívást jelentett. Belsős körökben „fekete lyuk” néven vált ismertté a projekt.”

Eredetileg az Apple olyan érzékelőket épített volna bele a készülékbe, amelyek lehetővé teszik a stressz-szint és a szív-teljesítmény ellenőrzését – ez utóbbi hasonló lett volna az EKG-hoz.  Mindemellett az almások olyan dolgokkal is kísérleteztek, mint a vérnyomás érzékelése, vagy hogy mennyi oxigén van a felhasználó vérében. Ezeket végül különböző problémák miatt elvetették, mivel néhány esetben a száraz bőr vagy a szőrös kar negatívan befolyásolta a végeredményt. Reményt keltő hír lehet azonban, hogy bár az első változatban biztosan nem lesznek benne, a WJS úgy tudja, hogy a jövőben érkező termékek már ezekkel a funkciókkal is rendelkezhetnek.

Ami az óra megjelenését illeti, Tim Cook megerősítette, hogy áprilisban fog debütálni a Watch. A Wall Street Journal jelentése szerint az első negyedévben körülbelül 5-6 millió készülék fog forgalomba kerülni, melynek fele a Sport verzió lesz, harmada pedig a középkategóriás, rozsdamentes acélbevonatú Apple Watch.

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikkek: Luxusórát dob piacra az LG

Az LG szállítja az Apple Watch kijelzőjét

"Az Apple Watch-csal meg akarjuk változtatni az emberek életét"

Apple Watch vs Moto 360 képek és videó

A TAG Heuer fejese is hordhat Apple Watch-ot

Egy napig se bírja az Apple Watch?


Kommentek megjelenítése