Hét dolog, amit Steve Jobs ma utálna az Apple-ben

Tech Hírek   |   2015.01.09 - 05:11   |   Írta: H.A   |   1137

 

Steve Jobs 20071-640x421

Steve Jobs elhalálozása óta rengeteg minden megváltozott az Apple-nél. Bár rengeteg jó dolog is történt (megdőlt az iPhone eladások rekordja, az Apple Campus munkálatai, a részvényárak az eget verdesik), volt egy-két rossz dolog is, ami ma piszkálná a közismerten maximalista vezérigazgató csőrét. Ebből szedett most össze hetet a Cult of Mac weboldal.

You-a-Mac-the-World

Az Apple szelídebb image-e

Sok minden volt elmondható Steve Jobs-ról, de a finomkodás nem tartozott közéjük. Az Apple-t a saját képére formálta a vezérigazgató, így a cég titkolózó volt, sőt, esetenként bosszúálló hozzáállással viszonyult a dolgokhoz. A legjobb példa erre a Google-lel való rivalizálás.

Tim Cook irányítása alatt az Apple megmutatta a barátságosabb arcát, a cég nagyobb hajlandóságot mutat a jótékonysági adományozásra, illetve a politikai, környezeti és társadalmi problémák ellen is kiáll, ezen felül pedig a Google-ellenesség sem olyan mértékű, mint Jobs idején.

IMG 2528-640x431

A hatalmas iPhone 6 Plus

Jól sikerült az iPhone 6, az viszont nem kétséges, hogy nem könnyű kezelni, egy kézzel szinte lehetetlen is. Jobs büszke volt arra, hogy az Apple kidolgozta a tökéletes méretű iPhone-t a 3,5 inch-es készülék képében. A 6 Plus azonban 2 hüvelykkel nagyobb, nehéz elképzelni, hogy Jobs irányítása alatt ez a modell megjelent volna – legalábbis ekkora méretben.

 

 

beats-solo2-wireless-640x521

Építés helyett vásárlás

Jobs nem éppen a nagy felvásárlásokról volt híres. Úgy tett, mintha az Apple a saját innovációs képességét veszítené el azzal, hogy más cégek ötleteit veszi meg. Tim Cook éppen az ellenkezőjében hisz, ami szintén nemtetszéssel töltötte volna el Jobs-t. 

dr-dre1-640x437

Túl sok szupersztár a konyhában

Az Apple az egyik legnagyobb és legfényesebb hajója a technika óceánjának, és mindig is szupersztár játékosok voltak a fedélzeten, akik azonban Jobs irányítása alatt rövid pórázon voltak tartva. Mostanra azonban megváltozott a helyzet, elég Dr. Dre-re, Marc Newsonra. 

Apple-Siri-640x329

Siri

Technikailag a Siri még akkor jelent meg, mikor Jobs az Apple-nél volt. Az iPhone 4s-ben debütáló intelligens személyi asszisztens azonban elmarad a versenytársak, vagyis a Microsoft és a Google fejlesztéseitől, ami valószínűleg nem tette volna boldoggá Jobs-t.

IMG 2649-640x400

Az iOS-frissítés, amely tönkretette az iPhone 6-ot

Vitathatatlan, hogy Jobs irányítása alatt is voltak technikai malőrök, azonban nehéz olyan melléfogást találni, mint amilyen az iOS 8.0.1-es verziója volt. A rengeteg hibával kiadott szoftver lényegében sok felhasználó iPhone-ját tönkretette, ez Jobs idejében elképzelhetetlen lett volna.

Steve-Jobs-Figurine

A fekete garbó hiánya

Az említett ruhadarab Jobs védjegyévé vált, azóta viszont kiment a divatból a Cupertinó-i cégnél, aminek vélhetően nem örülne az egykori vezérigazgató.

Forrás: cultofmac.com

 


Kommentek megjelenítése